Drip cake

Napolitanskinspirert med kakebunn i tre farger.

ca. 8 kakestykker

Vanskelig 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Drip cake

Kakebunn:

225 g margarin
225 g sukker
4 egg , str M
0,3 dl helmelk
275 g hvetemel
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ss Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
Dr. Oetker Konditorfarger , rød

Icing:

300 g usaltet smør
600 g melis
0,6 dl helmelk
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
1 ss Dr. Oetker Bakekakao
Dr. Oetker Konditorfarger , rød

Sjokoladeglasur:

100 g mørk sjokolade
2 ss fløte
2 ss smør
1 ts Dr. Oetker Flytende glukose

Dekorasjon:

Dr. Oetker Black & Gold

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning kakebunn

Sett stekeovnen på 180° C over- og undervarme. Smør tre springformer 15 cm og dekk bunnen med bakepapir.

Ha margarin, sukker, egg og melk i en bolle. Sikt mel og bakepulver i bollen og sett mikseren på lav hastighet slik at det forsiktig blandes sammen. Øk hastigheten og pisk noen sekunder til røren blir tykk og godt blandet.

Fordel røren i tre boller. I den ene bollen tilsettes kakao, i den andre vanilla paste og i den tredje konditorfarge så røren blir rosa. Hell rørene i hver sin springform og jevn ut toppene. Stek kakene i ca. 30 minutter til de har hevet, er gylne og faste å ta på. Avkjøl kakene i formene i fem minutter før de hvelves på en bakerist for å avkjøles helt. Hver kakebunn deles i to lag.

2

Tilberedning icing

Pisk smøret i en stor bolle til det blir smidig. Sikt inn litt og litt melis så det blir en smidig smørkrem og tilsett så melken så konsistens blir smørbar.

Fordel icingen i tre boller: 1/5 i en bolle som tilsettes kakao, 1/5 farges rosa og 3/5 tilsettes vanilla paste.

3

Montering

Legg et lag med kakaobunn på et fat og fordel halvparten av icingen med kakao. Legg det andre laget med kakaobunn over og fordel resten av kakaoicingen på dette. Deretter legges ett lag med vaniljebunn oppå og ett lag med vaniljeicing fordeles. Den andre vaniljebunnen legges på og et nytt lag med vaniljeicing fordeles. Deretter legges en rosa bunn på og et lag med rosa frosting fordeles utover. Legg den siste rosa bunnen på kaken og sett den kaldt i 30 minutter. Deretter smøres resten av vaniljeicingen rundt hele kaken og jevnes godt. Sett kaken kaldt.

4

Sjokoladeglasur

Smelt sjokoladen over vannbad og ha i fløte, smør og glukose og rør godt. La det avkjøles så det ikke er så rennende. Påfør glasuren på den kalde kaken med en teskje. Start med kanten rundt. Ta litt og litt, slik at det renner forsiktig nedover. Til slutt fylles toppen av kaken. Dekorer med gullstrøssel.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei