Enkle surdeigsrundstykker med rug

Disse surdeigsrundstykkene med både rug og hvete passer perfekt både til frokost og lunsj.

ca. 10 stykker

Middels 25 minutter

Prøv disse gode rundstykkene med både rug- og hvetemel. Rundstykkene smaker godt med både ost og kjøttpålegg, men også med syltetøy eller brunost. Spis de til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Enkle surdeigsrundstykker med rug

Rundstykker:

200 g siktet rugmel
300 g hvetemel
1 pose Dr. Oetker Surdeig
1 ts salt
3,25 dl vann
3 ss nøytral olje
litt hvetemel til å drysse

preparation

Tilberedning

1

Rundstykker

Bland rugmel, hvetemel, posen med Surdeig og salt sammen i en bolle. Tilsett vann og elt i ca. 3 minutter på laveste innstilling i en kjøkkenmaskin, eventuelt med en håndmikser med deigkrok. Tilsett oljen og elt i ytterligere 3-5 minutter til deigen er glatt og smidig. 

Dekk til bollen og la deigen heve i romtemperatur i ca. 60 minutter.

2

Utbaking

Sett stekeovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C over- og undervarme.

Ta deigen ut av bollen og kna den raskt sammen på et meldrysset bord. Del deigen i ca. 10 like store biter og rull de til rundstykker.  Legg de på en stekeplate med bakepapir, undersiden opp og den glatte siden ned. Vanligvis gjør man omvendt. Dette gir rundstykkene et litt annerledes utseende når de er stekt. Dekk til rundstykkene og la de heve i ca. 30 minutter.

Sikt litt hvetemel over rundstykkene og stek de midt i ovnen i ca. 15 minutter. De skal ha en hul lyd når man banker på undersiden. La de avkjøles på rist.

Steketid: ca. 15 Minutter

Tips

I stedet for å sikte mel over rundstykkene, kan du pensle de med litt vann og drysse de med gresskarfrø eller solsikkekjerner.

Næringsinnhold for oppskriften Enkle surdeigsrundstykker med rug

Pr. 100g Per 100 g / ml
Energy 38 kJ
9 kcal
71 kJ
17 kcal
Fat 0.06 g 0.12 g
Carbohydrate 1.53 g 2.84 g
Protein 0.54 g 1.00 g
Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei