Eplekake med lokk

En fruktig klassiker med mandler laget i langpanne

ca. 20 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Eplekake med lokk

Deig:

400 g hvetemel
4 ts Dr. Oetker Bakepulver
70 g sukker
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 egg
250 g mykt smør

Eplefyll:

1,5 kg epler
100 g sukker
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 ts kanel
30 g rosiner
50 g smør

Til pensling:

1 eggeplomme
1 ss melk

Pynt:

1 pakke Dr. Oetker Mandelflak (50g)

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Kaken lages i langpanne, 30x40cm. Dekk langpannen med bakepapir. Forvarm stekeovnen, over- og undervarme 200 grader, varmluft 180 grader.

2

Fyll

Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær opp i små biter. Rør lett sammen i en varm stekepanne sammen med halvparten av sukkeret, vaniljesukker, kanel, rosiner og smør til eplebitene blir litt myke. Avkjøl noe, tilsett deretter resten av sukkeret. Sett til side.

3

Deig

Bland mel og bakepulver i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene, og bland sammen med en mikser (bruk eltekroker) til en jevn deig. Kjevle ut halvparten av deigen på et bakepapir, til samme størrelse som langpannen. Rull forsiktig sammen. Kjevle ut resten av deigen rett på langpannen med bakepapir.

4

Fordel eplefyllet på deigen i langpannen. Legg deretter over resten av deigen som er rullet sammen.

5

Pensling og pynt

Bland eggeplommen med melk, og pensle kaken. Prikk små hull i deigen med en gaffel. Pynt til slutt med mandelflak.

Stek kaken på nederste rille i ca. 25 minutter. La kaken avkjøles i langpannen.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei