Finske brød

Finske brød er en klassisk dansk julesmåkake. Perlesukker og hakkede mandler på toppen gjør finske brød til en småkake de fleste liker.

ca. 50 stykker

Middels 20 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Finske brød

Deig:

300 g hvetemel
100 g sukker
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
200 g smør , kaldt i terninger
2 ts mandelaroma

Pensling og dekor:

1 eggehvite str M/L
perlesukker
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

preparation

Tilberedning

1

Deig

Bland hvetemel, sukker, vaniljesukker og hakkede mandler. Smuldre i smøret, tilsett så mandelaromaen og samle deigen raskt sammen.

Sett deigen kjølig i ½-1 time.

Sett  stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.

2

Utbaking og dekor

Rull deigen ut i fingertykke pølser (diameter ca. 1,5 cm) og legg de tett sammen. Pensle med lett sammenpisket eggehvite og dryss på hakkede mandler og perlesukker.

Del pølsene opp i mindre biter på ca. 4-5 cm og legg de på en stekeplate med bakepapir. Stek småkakene midt i ovnen i 12-14 minutter, til de er litt gyldne. 

La de avkjøles helt før de oppbevares i en lufttett kakeboks.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei