Flag

Finske brød

ca. 50 stykker
Enkel
65 minutter
Finske brød er en klassisk dansk julesmåkake. Perlesukker og hakkede mandler på toppen gjør finske brød til en småkake de fleste liker.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
300 ghvetemel
100 gsukker
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
200 gsmør , kaldt i terninger
2 tsmandelaroma
Pensling og dekor
1eggehvite str M/L
perlesukker
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1

Deig

Bland hvetemel, sukker, vaniljesukker og hakkede mandler. Smuldre i smøret, tilsett så mandelaromaen og samle deigen raskt sammen.

Sett deigen kjølig i ½-1 time.


Sett  stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.

2

Utbaking og dekor

Rull deigen ut i fingertykke pølser (diameter ca. 1,5 cm) og legg de tett sammen. Pensle med lett sammenpisket eggehvite og dryss på hakkede mandler og perlesukker.

Del pølsene opp i mindre biter på ca. 4-5 cm og legg de på en stekeplate med bakepapir. Stek småkakene midt i ovnen i 12-14 minutter, til de er litt gyldne. 

La de avkjøles helt før de oppbevares i en lufttett kakeboks.