Fyldig ostekake med sjokolade

Dette er ostekaken for deg som elsker sjokolade

ca. 8 - 10 porsjoner

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Fyldig ostekake med sjokolade

Bunn:

75 g usaltet smør
200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
25 g Dr. Oetker Bakekakao

Ostefyll:

150 g Dr. Oetker Bakesjokolade Melk (lys)
150 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
400 g philadelphiaost (at room temperature)
200 g fløte (at room temperature)
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste (5ml)

Topping:

150 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
50 g usaltet smør

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Kle en springform Ø 20 cm med bakepapir. Ha kjeksen i en foodprosessor og ha på pulsering til kjeksen er i fine smuler, eventuelt ha kjeksen i en pose og knuse de med en kjevle.

2

Ha den knuste kjeksen og kakaopulver i en bolle og rør det godt sammen. Ha i det smeltede smøret og rør rundt til det er jevnt fordelt.

3

Fordel kjeksmassen i springformen, bruk gjerne en vinkelpallet eller bunnen av et glass, press kjeksmassen godt sammen og gjør overflaten glatt. Sett bunnen i kjøleskap.

4

Ostefyll

Smelt sjokoladen over vannbad. Sett den til side.

5

Ha kremost, fløte og vaniljepaste i en bolle og pisk det sammen til man kan forme små topper av fyllet. Pisk inn den smeltede sjokoladen, pass på at sjokoladen ikke har blitt for kald så det ikke dannes klumper.

6

Ta springformen ut av kjøleskapet. Fordel ostemassen jevnt utover kjeksbunnen og glatt ut toppen. Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer, den kan gjerne stå over natten.

7

Topping

Like før kaken skal serveres smeltes 100 gram av den mørke sjokoladen over vannbad sammen med usaltet smør. Rør det sammen og sett det til side i ca. 20 minutter eller til det begynner å tykne litt. 

8

Ta kaken ut av kjøleskapet når den har satt seg og er klar for servering. Ta den ut av formen og over på et serveringsfat. Bruk en spiseskje og fordel sjokoladesausen forsiktig utover kaken og la det renne litt nedover kanten. 

9

Finhakk resterende 50 gram mørk sjokolade og strø det langs kanten av ostekaken. 

Server gjerne ostekaken med friske bær.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei