Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Fyldig ostekake med sjokolade

Dette er ostekaken for deg som elsker sjokolade

ca. 8 - 10 porsjoner

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Fyldig ostekake med sjokolade

Bunn:

75 g usaltet smør
200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
25 g Dr. Oetker Bakekakao

Ostefyll:

150 g melkesjokolade
150 g mørk kokesjokolade
400 g philadelphiaost (at room temperature)
200 g fløte (at room temperature)
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste (5ml)

Topping:

150 g mørk sjokolade
50 g usaltet smør

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Kle en springform Ø 20 cm med bakepapir. Ha kjeksen i en foodprosessor og ha på pulsering til kjeksen er i fine smuler, eventuelt ha kjeksen i en pose og knuse de med en kjevle.

2

Ha den knuste kjeksen og kakaopulver i en bolle og rør det godt sammen. Ha i det smeltede smøret og rør rundt til det er jevnt fordelt.

3

Fordel kjeksmassen i springformen, bruk gjerne en vinkelpallet eller bunnen av et glass, press kjeksmassen godt sammen og gjør overflaten glatt. Sett bunnen i kjøleskap.

4

Ostefyll

Brekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Sett den til side.

5

Ha kremost, fløte og vaniljepaste i en bolle og pisk det sammen til man kan forme små topper av fyllet. Pisk inn den smeltede sjokoladen, pass på at sjokoladen ikke har blitt for kald så det ikke dannes klumper.

6

Ta springformen ut av kjøleskapet. Fordel ostemassen jevnt utover kjeksbunnen og glatt ut toppen. Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer, den kan gjerne stå over natten.

7

Topping

Like før kaken skal serveres smeltes 100 gram av den mørke sjokoladen over vannbad sammen med usaltet smør. Rør det sammen og sett det til side i ca. 20 minutter eller til det begynner å tykne litt. 

8

Ta kaken ut av kjøleskapet når den har satt seg og er klar for servering. Ta den ut av formen og over på et serveringsfat. Bruk en spiseskje og fordel sjokoladesausen forsiktig utover kaken og la det renne litt nedover kanten. 

9

Finhakk eller riv de resterende 50 gram mørk sjokolade og strø det langs kanten av ostekaken. 

Server gjerne ostekaken med friske bær.