Flag

Gresk valnøttkake (Karídopita)

ca. 16 kakestykker
Enkel
40 minutter
Kake med malte valnøtter, dynket med honning og anislikør
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
I Hellas lager man kaken enda litt søtere, da tilsettes 30 gram mer honning når man dynker kaken.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
125 gmykt smør
125 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
4egg
1 ssrevet sitronskall
150 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
0,5 tskanel
0,5 dlmelk
200 gvalnøtter , malte
100 gbrødsmuler
Til dynking
125 gsukker
50 ghonning
1,5 dlvann
2 ssanislikør
1 sssitronsaft

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
1

Forberedelser

Dekk langpannen/formen (28x28cm) med bakepapir. Forvarm ovnen, over- og undervarme til 180 grader, varmluft 160 grader.

2

Kakedeig

Rør smøret smidig med en mikser. Tilsett sukker, vaniljesukker, sitronskall og kanel litt etter litt, til deigen blir fast. Tilsett ett og ett egg, rør et halvt minutt mellom hvert egg på høy hastighet. Bland mel og bakepulver, og tilsett dette vekselvis med melk på lav hastighet. Bland til slutt i nøtter og brødsmuler. Fordel deigen i bakeformen, og stek i ca. 30 min.

3

Dynking

Bland alle ingrediensene i en liten gryte, og småkok dette i 5 min. Dynk kaken med blandingen rett etter steking, mens kaken fortsatt er varm. La kaken avkjøles i formen. Dekorer gjerne kaken med valnøtter.

Oppskriftstips

  • I Hellas lager man kaken enda litt søtere, da tilsettes 30 gram mer honning når man dynker kaken.