Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Gresk valnøttkake (Karídopita)

Kake med malte valnøtter, dynket med honning og anislikør

om 16 kakestykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Gresk valnøttkake (Karídopita)

Kakedeig:

125 g mykt smør
125 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
4 egg
1 ss revet sitronskall
150 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
0,5 ts kanel
0,5 dl melk
200 g valnøtter , malte
100 g brødsmuler

Til dynking:

125 g sukker
50 g honning
1,5 dl vann
2 ss anislikør
1 ss sitronsaft

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Dekk langpannen/formen (28x28cm) med bakepapir. Forvarm ovnen, over- og undervarme til 180 grader, varmluft 160 grader.

2

Kakedeig

Rør smøret smidig med en mikser. Tilsett sukker, vaniljesukker, sitronskall og kanel litt etter litt, til deigen blir fast. Tilsett ett og ett egg, rør et halvt minutt mellom hvert egg på høy hastighet. Bland mel og bakepulver, og tilsett dette vekselvis med melk på lav hastighet. Bland til slutt i nøtter og brødsmuler. Fordel deigen i bakeformen, og stek i ca. 30 min.

3

Dynking

Bland alle ingrediensene i en liten gryte, og småkok dette i 5 min. Dynk kaken med blandingen rett etter steking, mens kaken fortsatt er varm. La kaken avkjøles i formen. Dekorer gjerne kaken med valnøtter.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.