Flag

Gulrotkake i to lag

6 - 8 kakestykker
Enkel
60 minutter
Tradisjonell gulrotkake med ostekrem
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
150 ghvetemel (2,5 dl)
2 tsDr. Oetker Bakepulver
0,5 tsDr. Oetker Natron
150 gbrunt sukker (annet sukker går også bra)
1 - 2 tskanel
2egg
1,25 dlnøytral olje (f.eks rapsolje)
200 grevne gulrøtter (ca. 4 dl)
Ostekrem
100 gkremost (f. eks Philadelphia)
35 gsmør
60 gmelis
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 sssitronsaft

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Kakebunn

Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett eggene.

Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye.

Kle en springform ca.20-22 cm med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille på 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form). Bruk en bakepinne og stikk den i midten for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det røre igjen på pinnen, stek lenger

2

Ostekrem

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før du starter. Rør alle ingredienser sammen med en ballongvisp eller en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

Del kaken i to og ha et lag med krem inni kaken, eventuelt smør all kremen på toppen av kaka. Dekorer med for eksempel pekannøtter.