Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Gulrotkake i to lag

6 - 8 kakestykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Gulrotkake i to lag

Kakebunn:

150 g hvetemel (2,5 dl)
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
0,5 ts Dr. Oetker Natron
150 g brunt sukker (annet sukker går også bra)
1 - 2 ts kanel
2 egg
1,25 dl nøytral olje (f.eks rapsolje)
200 g revne gulrøtter (ca. 4 dl)

Ostekrem:

100 g kremost (f. eks Philadelphia)
35 g smør
60 g melis
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ss sitronsaft

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett eggene.

Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye.

Kle en springform ca.20-22 cm med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille på 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form). Bruk en bakepinne og stikk den i midten for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det røre igjen på pinnen, stek lenger

2

Ostekrem

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før du starter. Rør alle ingredienser sammen med en ballongvisp eller en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

Del kaken i to og ha et lag med krem inni kaken, eventuelt smør all kremen på toppen av kaka. Dekorer med for eksempel pekannøtter. 

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.