Halloweenkake med spøkelser

Nydelig Halloween drip cake med spøkelser. Laget med kvalitets Dr. Oetker mørk bakesjokolade.

ca. 12 stykker

Enkel 300 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Halloweenkake med spøkelser

Kakebunn i stor langpanne:

450 g hvetemel
6 ts Dr. Oetker Bakepulver
1,5 ts Dr. Oetker Natron
450 g brunt sukker
5 ts kanel
6 egg
3,5 dl nøytral olje
600 g gulrøtter

Marengs:

65 g eggehviter
100 g sukker

Glasur:

400 g kremost
200 g mykt smør
300 g melis
6 ss lime- eller sitronsaft
1 tube Dr. Oekter Oransje Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Slik lager du kakebunnen

1. Bland sammen de tørre ingrediensene, bortsett fra sukkeret.
2. Rør eggene sammen med sukkeret.
3. Bland inn egg og sukker i det tørre og spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye.
4. Kle en stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek midt i ovnen på 180 °C i 15-20 min. Bruk varmluft om du kan.
6. Avkjøl.

2

Slik lager du marengs

1. Marengsen lages minst en dag før kaken skal monteres. Pisk opp eggehvite. Tilsett sukker litt etter litt. Pisk til du har en fast, blank masse.
2. Ha marengsen i en sprøytepose og klipp et stort hull. Sprøyt ut ca. 15 spøkelser på bakepapir. Sett i ovnen og tørk på varmluft ca. 7-8 timer. 

3

Slik lager du glasur

1. Rør sammen siktet melis og mykt smør.
2. Tilsett kremost, pisk til du har en luftig masse. Smak til med sitron og tilsett Dr. Oetker Oransje Farge. 

4

Montering

1. Skjær ut 5 runde bunner av langpannen, 15 cm i diameter (bruk for eksempel et grytelokk eller en tallerken).
2. Bruk litt over halvparten av kremostglasuren til å legge sammen kakebunnene og til å stryke opp kaken. Etter at den er satt sammen: sett hele kaken i kjøleskapet så den setter seg.
3. Resten av glasuren tilsettes ca. en halv tube Dr. Oetker oransje konditorfarge. Stryk den oransje ostekremen utenpå kaken, så jevnt du kan.
4. Smelt 150 g Dr. Oetker mørk bakesjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovnen.
5. Lag en sprøytepose av papir eller hell 2-3 ss av sjokoladen i en liten plastpose. Lag øyne og munn på marengs-spøkelsene.
6. Bruk resten av den smeltede sjokoladen til å lage dripkant: hell den på kanten med en skje.
7. Fordel resten av sjokoladen på toppen. Sett på marengsspøkelser. Kaken oppbevares kjølig og er holdbar i 2 uker. Kan fryses. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei