Hylleblomstsaft

En sommerlig drikke med en god og frisk smak av hylleblomst.

ca. 1500 - 2000 milliliter

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hylleblomstsaft

Hylleblomstsaft:

2 økologiske sitroner
40 blomstrende hylleblomstkroner
1 kg sukker
40 g sitronsyre
1,5 l kokende vann

preparation

Tilberedning

1

Hylleblomstsaft

Vask sitronene og skjær de i tynne skiver. Klipp av de groveste stilkene fra hylleblomstkronene. Legg de skivede sitronene og hylleblomstene i en stor bolle sammen med sukker og sitronsyre. Hell over kokende vann og rør til sukker og sitronsyre er oppløst.

Dekk til bollen og la den stå kjølig og trekke i 4-6 dager.

Sil saften og hell den på flasker, eventuelt fyll den i poser til frysing. Om saften fryses eller drikkes kort tid etter den er laget så trenger den ingen konservering.

Tips

Bland den konsentrerte saften med kaldt eller kokende vann etter smak. Eller ha litt saft i et champagneglass og tilsett en musserende vin som en lett velkomstdrikk på en varm sommerdag.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei