Julepyntet kake

En nydelig julekake som garantert får frem julestemningen.

ca. 12 stykker

Enkel 180 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Julepyntet kake

Kakebunn:

150 g margarin
100 g sukker
100 g brunt sukker
3 egg
1,5 dl melk
225 g hvetemel
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts nellik
100 g pepperkaker

Ostekrem:

300 g kremost
150 g mykt smør
225 g melis
3 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
6 ss sitronsaft

Juletrær:

6 saltkringler
1 pose Dr. Oetker Bakesjokolade Melk
1 pose Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk

preparation

Tilberedning

1

Slik lager du kakebunnen

1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2.     Rør inn ett og ett egg.
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse.
4.     Rør inn melken og de knuste pepperkakene til slutt.
5.     Settes midt i oven på ca. 175 grader (varmluft) ca.45-55 minutter. Avkjøles.


Montering
Skjær av toppen for å gjøre kaken litt flatere og del bunnen i tre like store deler. Sett bunnen på et fat og slå en kakering rundt. Fordel ostekremen på to lag og ta av ringen. Stryk opp kaken med resten av kremen. Den skal se ut som en «naked cake». Plasser sjokoladejuletrærne på kaken ved å stikke saltstengene nedi kaken. Kaken trenger ikke kjøling og kan oppbevares i romtemperatur i mange dager. Pakk inn i plast så den ikke tørker ut. 

2

Slik lager du ostekrem

Rør alle de romtempererte ingredienser sammen med en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

3

Slik lager du juletrær med sjokolade

Sjokoladen tempereres og has i plastpose eller i et kremmerhus av papir. Klipp et passe stort hull og lag «grener» av sjokoladen. Legg på Dr. Oetker Taste of Christmas Julefigurer og Snøkrystaller. Sett i kjøleskap for å stivne. Spray på litt gull eller sølv Dr. Oetker Glitterspray på trærne.


 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei