Kjapp og enkel ostekake - lages uten gelatin

En enkel "no-bake" ostekake med vaniljesmak. Dekoreres med friske bringebær og blåbær.

ca. 10 - 12 kakestykker

Middels 25 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kjapp og enkel ostekake - lages uten gelatin

Kjeksbunn:

175 g havrekjeks
50 g smør

Ostefyll med vanilje:

1 pose Dr. Oetker Buttercream Base
400 g kremost
1 ss Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dl Q-Meieriene kremfløte

Dekorasjon:

blåbær friske
bringebær friske
Dr. Oetker Gold Glitter Spray
Dr. Oetker Silver Glitter Spray
mynteblad

preparation

Tilberedning

Om oppskriften

Ostekaker deles gjerne inn i to kategorier hvor den ene stekes i ovnen mens den andre er av type "no-bake" som skal stå kjølig og stivne. Som regel lages sistnevnte med gelatin. Om man av forskjellige årsaker ikke ønsker å bruke gelatin er denne oppskriften perfekt. Vi har erstattet gelatinen med vår "Base for Buttercream" slik at du enkelt og raskt kan lage en nydelig vegetarisk ostekake.

1

Kjeksbunn

Smør en springform (ø 20 cm) og ha bakepapir i bunnen.

Knus kjeksen i en foodprocessor eller knus de i en pose. Smelt smøret, og bland det og kjekssmulene godt sammen. 

Ha kjeksblandingen i springformen og fordel til et jevnt lag. Trykk bunnen glatt med for eksempel en vinkelpallett eller bunnen av et glass.

Sett springformen i kjøleskap og la bunnen sette seg.

2

Ostefyll med vanlije

Ha innholdet i posen med Base for Buttercream i en bolle. Tilsett kald kremost og vaniljepaste, og pisk med en håndmikser i 4 minutter.

Ha fløten i en annen bolle og pisk den til en myk krem. Vend den inn i ostekremen. Ha den over kjeksbunnen og jevn ut toppen. La ostekaken sette seg i kjøleskap i minst 1 time.

3

Dekorasjon

Dekorer kaken generøst med friske blåbær og bringebær. Spray bærene med både Silver glitter Spray og Gold Glitter Spray, og legg på noen friske mynteblader.

Ha på halvparten av ostefyllet, så et lag med friske bær før resten av ostefyllet helles over. Da får man en fin overraskelse når man skjærer ut et kakestykke. Bruk gjerne andre friske bær etter ønske.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei