Konfirmasjonskake med vanilje- og jordbærfromasj

En lekker konfirmasjonskake i tre lag.

ca. 12 kakestykker

Enkel 120 minutter

Konfirmasjonen er en stor dag, og man vil gjerne servere gjestene noe ekstra fint og godt. Denne konfirmasjonskaken er både dekorativ og god på smak med nøttebunn og to typer fromasjer. Kaken passer også godt i andre selskap og jubileer.

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Konfirmasjonskake med vanilje- og jordbærfromasj

Mandelbunn:

150 g mandler
150 g sukker
3 egg
3 ss hvetemel

Jordbærfromasj:

2 egg
175 g sukker
3 dl Q-Meieriene kremfløte
200 g jordbær (moste)
3 ss sitronsaft
6 Dr. Oetker Gelatinblader

Vaniljefromasj:

2 egg
150 g sukker
3 dl Q-Meieriene kremfløte
1 ss Dr. Oetker Vanilla Paste
3 ss sitronsaft
6 Dr. Oetker Gelatinblader

Til montering og dekorasjon:

1,5 dl Q-Meieriene kremfløte
1 pose Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2 pakker Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
2 pakker Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant

preparation

Tilberedning

1

Mandelbunn

Start med å lage mandelbunnen. Kle en form ca. 26 cm med bakepapir i bunnen.
Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.

Mal mandlene i en foodprocessor og rør inn hvetemel.

Pisk eggedosis av egg og sukker, og vend så forsiktig inn mandel- og melblandingen. Pass på slik at mest mulig luft beholdes.

Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl bunnen.

2

Jordbærfromasj

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Er jordbærene frosne tines de før bruk. Mos jordbærene med en stavmikser.

Pisk kremfløten til en myk krem og sett den i kjøleskapet.

Pisk eggedosis av egg og sukker, og vend inn den piskede kremfløten. Tilsett de moste jordbærene

Varm opp sitronsaften, den skal bli god og varm men ikke koke. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt det sammen med sitronsaften. Pass på at gelatinen er rykende varm. Ta litt av kremen og rør inn i gelatinblandingen før du heller alt raskt i resten av kremen. Rør fort og hell kremen på mandelbunnen. Sett kaken i fryser. 

3

Vaniljefromasj

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. 

Pisk kremfløten til en myk krem og sett den i kjøleskapet.

Pisk eggedosis av egg og sukker, og vend inn den piskede kremfløten og vaniljepaste.

Varm opp sitronsaften, den skal bli god og varm men ikke koke. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt det sammen med sitronsaften. Pass på at gelatinen er rykende varm. Ta litt av kremen og rør inn i gelatinblandingen før du heller alt raskt i resten av kremen. Rør fort og hell kremen utover jordbærfromasjen. Sett kaken i fryseren til dagen etter.

4

Montering og dekorasjon

Ta kaken ut av fryseren. Varm en kniv og dra den langs kanten av formen. Fjern ringen, dra av bakepapiret og sett kaken på serveringsfatet.

Pisk kremfløte. Stryk et lag krem på kanten og på toppen av kaken.

Kjevle en lang strimmel av to pakker hvit fondant. Tykkelse ca. 1.5 mm. Mål til og skjær den så lang og så høy at den dekker kaken langs kanten. Bruker du en 26 cm form bør fondanten være ca. 80 cm lang og 7 cm høy. Rull sammen fondanten og rull den så på langs kanten av kaken.

Finhakk sjokoladen eller kjør den i en foodprocessor. Dryss finmalt sjokolade på toppen av kaken og legg på Golden and Shiny Pearls-kuler. 

La kaken tine minst 4 timer i kjøleskap før den serveres.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei