Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Langpanne med stjerner

Vaniljekake med sjokoladeglasur.

om 15 - 18 porsjoner

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Langpanne med stjerner

Kakebunn:

4 egg
4,5 dl sukker
3 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 dl melk
0,5 dl fløte
6,5 dl hvetemel
250 g smør

Glasur:

150 g smør
100 g kokesjokolade
350 g melis
1 egg
1 klype salt
Dr. Oetker Strøssel Mix

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Start med å smelte smøret. Når det er gjort kan kjelen settes til side. Visp egg og sukker til eggedosis. Start med middels hastighet og øk til høy hastighet etter noen minutter. Det hele tar ca 7 minutter. Hell melk og fløte over i kjelen med smeltet smør og rør dette sammen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver, og ha det i en bolle. Når eggedosisen er klar, senk hastigheten til lav og ha i smør- og melblandingen vekselsvis. Miks sammen til røren er jevn og fin. Pass på å ikke miks for lenge, men kun til røren er klumpfri. Kle en langpanne (ca 30x40cm) med bakepapir og hell i røren. Stryk røren jevnt utover i formen. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Sjekk kaken ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Kommer den ut tørr så er den ferdig. Avkjøl kaken.

2

Kakebunn

Start med å smelte smøret. Når det er gjort kan kjelen settes til side. Visp egg og sukker til eggedosis. Start med middels hastighet og øk til høy hastighet etter noen minutter. Det hele tar ca 7 minutter. Hell melk og fløte over i kjelen med smeltet smør og rør dette sammen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver, og ha det i en bolle. Når eggedosisen er klar, senk hastigheten til lav og ha i smør- og melblandingen vekselsvis. Miks sammen til røren er jevn og fin. Pass på å ikke miks for lenge, men kun til røren er klumpfri. Kle en langpanne (ca 30x40cm) med bakepapir og hell i røren. Stryk røren jevnt utover i formen. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Sjekk kaken ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Kommer den ut tørr så er den ferdig. Avkjøl kaken.

3

Glasur

Smelt smøret i en middels stor kjele. Brekk opp sjokoladen i biter og ha den i smøret. La det stå i ca 1 minutt før du bruker en slikkepott og rører det sammen til det er helt jevnt. Knekk et egg i en skål og pisk dette sammen med en gaffel. Ha i egget, en klype salt og halvparten av melisen, og bland godt sammen med slikkepotten. Tilsett resten av melisen og bland sammen til glasuren er blank og fin. Hell glasuren over kaken og stryk utover slik at du får det jevnt fordelt. La glasuren stivne litt før du pynter med pynten.

4

Dekor

Bruk små pepperkakeformer og plasser oppå glasuren. Bruk en liten teskje og hell forsiktig litt strøssel ned i formen. Trykk strøsselet litt ut i kanten av formen og lirk den forsiktig opp. Bruk en spiss kniv og dytt på plass evt. strøssel som er på avveie. Denne kaken kan oppbevares i 4-5 dager i kjøleskap.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.