Mojito-ostekake i tre lag

Om du er glad i drinken mojito, vil du også like denne mojito-ostekaken som er med en frisk mojitokrem med mynte og limegelé på toppen - i hele tre lag.

8 - 10 kakestykker

Vanskelig 135 minutter

Wow for en ostekake! Denne kaken er litt av en showstopper med sine delikate lag av ostekrem og grønn limegelé. Kaken er inspirert av drinken mojito, så ostefyllet er smakt til med mynte, lime og romaroma, og den grønne geléen har en nydelig smak av lime og rom. En perfekt avslutning på en bedre middag eller til sommerfesten.

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mojito-ostekake i tre lag

Kjeksbunn:

100 g smeltet smør
150 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
80 g sukker

Mojitokrem:

2 Dr. Oetker Gelatinblader
1 lime (saft og revet skall)
100 g sukker
200 g philadelphiaost
1 ts romaroma
2 ss mynteblader frisk, finhakket
2 dl Q-Meieriene kremfløte

Limegelé med romsmak:

6 Dr. Oetker Gelatinblader
2 dl limesaft (fra ca. 6 lime)
2 dl vann
200 dl sukker
1 ts Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
2 ts romaroma

Dekorasjon:

1 lime
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
0,5 dl Q-Meieriene kremfløte
mynteblad friske

preparation

Tilberedning

1

Kjeksbunn

Smelt smøret på lav varme. Blend kjeksen til smuler i en foodprocessor. Rør smør, kjekssmuler og sukker sammen.

Kle bunnen av en springform (ø 18 cm) med bakepapir og ha kakeplast langs kanten av formen. Fordel kjeksmassen jevnt i bunnen av formen, og press det godt sammen. Sett bunnen i fryseren mens mojitokremen tilberedes.

2

Mojitokrem

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 10 minutter. 

Varm opp limesaft i mikrobølgeovn eller i en kjele. Kryst gelatinen fri for vann og smelt den i den varme limesaften. La det avkjøles litt.

Pisk kremost, sukker og romaroma sammen i en bolle. Pisk fløten til en myk krem i en annen bolle. 

Rør den lett avkjølte limesaften inn i  ostemassen. Vend forsiktig kremen og hakket mynte i ostemassen med en deigskrape. Fordel kremen likt i tre fryseposer. Klipp et hull i en frysepose og fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Glatt ut ostekremen med en vinkelpalet. sett kaken i fryseren i 10-15 minutter mens geléen tilberedes.

3

Limegelé med romsmag

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 10 minutter. 

Sil limesaften og hell den i en kjele med sukker og vann. Kok det kort opp til sukkeret er oppløst. Tilsett grønn konditorfarge og romaroma, og fordel saften likt i tre kopper. 

Kryst ut vannet fra to gelatinblader og og la de løses opp i ett av glassene med saft. La geléen avkjøles til den er lillefingervarm.

Ta kaken ut av fryseren. Hell den avkjølte geléen fra den første koppen over kaken. Hell veldig forsiktig i en tynn stråle, og bruk også en skje med bunnen opp for å dempe strålen så mye som mulig slik at ostekremen holder seg like fin. Sett kaken tilbake i fryseren i 10-15 minutter.

Gjenta prosessen med å fordele ostekrem og limegelé på kaken, og sett den til avkjøling mellom hvert lag slik at gelatinen rekker å stivne innen det neste lag legges på. For hvert lag med gelé varmes koppen med limesaft raskt opp i mikrobølgeovnovn, slik at den er varm nok til å smelte to gelatinblader. Pass på at geléens temperatur er lillefingervarm før den helles over mojitokremen.

4

Dekorasjon av tørket lime

Sett stekeovnen på 90 ºC varmluft.

Skjær limen i tynne skiver og vend de i litt grønn konditorfarge. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir og tørk de i ovnen i 1-2 timer. 

Pisk fløten til krem og ha den i en sprøytepose med en rund tipp, sprøyt små topper av krem på kaken. Dekorer med de tørkede limeskivene og friske mynteblader.

Steketid: 60 - 120 Minutter

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei