Ostekake med hvit sjokolade

...og fruktgelé.

om 12 kakestykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ostekake med hvit sjokolade

Kakebunn:

200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
0,5 ts kanel eller kardemomme
75 g smeltet smør

Fyll:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
2 ss sitronsaft
250 g kesam
200 g hvit sjokolade + 2 ts olje
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 dl fløte

Fruktgelé:

4 - 5 dl rips frosne, evt. frosne bringebær, jordbær eller tyttebær
5 Dr. Oetker Gelatinblader
3 dl vann
1 dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Pynt:

rips + sitronmelisseblader

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Klipp til bakepapir, og legg det i bunnen av en kakeform med løs bunn. Hakk kjeks med en foodprocessor eller knus dem i en plastpose med en kjevle.

Bland kanel og smeltet smør i kjeksmassen. Trykk blandingen godt ned på bakepapiret i bunnen av kakeformen.

2

Kakefyll

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i oppvarmet sitronsaft. La saften avkjøles til den er lunken.

3

Hakk sjokoladen, og tilsett olje. Smelt sjokoladen over vannbad. Bland til en jevn masse (oljen forhindrer sjokoladen i å klumpe).

4

Visp fløten godt og sett den til side. Bland kesam og smeltet sjokolade, og tilsett vaniljesukker og sitronsaften med gelatin. Tilsett kremen forsiktig litt og litt av gangen. Hell fyllet i kakeformen, og lag overflaten glatt og jevn. Dekk til kakeformen, og la kaken stå kaldt et par timer.

5

Fruktgelé

Bløtgjør gelatinbladene til fruktgeléen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok 1 dl vann og sukker, og smak til med vaniljesukker. Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i det varme sukkervannet. Tilsett 2 dl kaldt van, og la blandingen avkjøles. Man kan også sette gryten i kaldt vann, så geléen blir raskere kald.

6

Blandingen begynner å bli stiv etter ca. 25 – 35 minutter. Legg de frosne bærene på kaken. Ha den lett stivnede geléen på kaken med en skje. Hvis blandingen er stivnet for mye, kan du varme den opp litt for å gjøre den mer flytende igjen. La kaken stivne på et kaldt sted.

7

Pynt

Kaken er ferdig etter ca. 3 timer, men oppbevares kaldt til servering. Ta forsiktig av springformen, og trekk kaken over på et serveringsfat ved hjelp av bakepapiret. Pynt kaken med ripsklaser og sitronmelisseblader like før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv

Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei