Flag

Påskekake med med sitron og mascarponekrem

6 - 8 porsjoner
Middels
90 minutter
En lekker kake som også kan spises ellers i året.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
4egg
4 dlsukker (360 gram)
200 gsmør evnt. margarin
250 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
sitronskall og saft av 1 sitron
Macarponekrem med vanilje
250 gmascarpone
50 gmelis
3 dlQ-Meieriene kremfløte
2 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dripkant
30 - 40 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
5 - 6 ssQ-Meieriene kremfløte
Dekorasjon
2 pakkerDr. Oetker Golden and Shiny Pearls
50 gDr. Oetker Bakesjokolade Melk finhakket

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Melk finhakket
1

Kakebunn

Sett stekeovnen på 180 °C  over- og undervarme og kle en langpanne ca. 30x40 cm med bakepair.

Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smøret og ha det i eggedosisen, pass på så det ikke er for varmt når det helles i.

Tilsett finrevet sitronskall og saften fra sitronen. Sikt så inn det tørre og vend det forsiktig sammen. 

 Stek kaken 15-20 minutter.

2

Mascarponekrem med vanilje

Ha mascarpone, fløte, melis og vaniljeekstrakt i en bolle og pisk med en håndmikser. Tilsett gul konditorfarge til ønsket farge er nådd. Pisk til du får en fast krem, og sett den i kjøleskap til kaken skal fylles.

3

Montering

Finn en asjett eller lignende som er ca. 15 cm i diameter. Skjær ut to hele, og to halve bunner, slik at du totalt får tre runde bunner. 

Legg en kakebunn på et fat og smør på et lag krem. Legg så på de to halve bunnene i lag nummer to og et nytt lag med krem. Legg til slutt den hele bunnen på toppen og stryk på krem i et jevnt lag rundt hele kaken.

4

Drip-kant

Smelt sjokolade og fløte over vannbad eller i mikrobølgeovn. Det skal ha en flytende konsistens. Ha blandingen i en pose, klipp et lite hull og hell på kanten av kaken slik at det renner litt ned på siden. Eventuelt bruk en skje til å legge den flytende sjokoladefløten langs kanten. Pass på at sjokoladefløten ikke er for varm slik at kremen smelter.

5

Dekorasjon

Legg en stjernetipp i en sprøytepose og ha i resten av kremen. Lag små topper inntil hverandre langs kanten av kaken, og legg finhakket sjokolade i midten. Dekorer toppene med Golden and Shiny Pearls.

Kaken oppbevares kjølig.