Påskekake med med sitron og mascarponekrem

En lekker kake som også kan spises ellers i året.

6 - 8 porsjoner

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Påskekake med med sitron og mascarponekrem

Kakebunn:

4 egg
4 dl sukker (360 gram)
200 g smør evnt. margarin
250 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
sitronskall og saft av 1 sitron

Macarponekrem med vanilje:

250 g mascarpone
50 g melis
3 dl Q-Meieriene kremfløte
2 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Dr. Oetker Gul Konditorfarge

Dripkant:

30 - 40 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
5 - 6 ss Q-Meieriene kremfløte

Dekorasjon:

2 pakker Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
50 g Dr. Oetker Bakesjokolade Melk (lys) finhakket

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Sett stekeovnen på 180 °C  over- og undervarme og kle en langpanne ca. 30x40 cm med bakepair.

Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smøret og ha det i eggedosisen, pass på så det ikke er for varmt når det helles i.

Tilsett finrevet sitronskall og saften fra sitronen. Sikt så inn det tørre og vend det forsiktig sammen. 

 Stek kaken 15-20 minutter.

2

Mascarponekrem med vanilje

Ha mascarpone, fløte, melis og vaniljeekstrakt i en bolle og pisk med en håndmikser. Tilsett gul konditorfarge til ønsket farge er nådd. Pisk til du får en fast krem, og sett den i kjøleskap til kaken skal fylles.

3

Montering

Finn en asjett eller lignende som er ca. 15 cm i diameter. Skjær ut to hele, og to halve bunner, slik at du totalt får tre runde bunner. 

Legg en kakebunn på et fat og smør på et lag krem. Legg så på de to halve bunnene i lag nummer to og et nytt lag med krem. Legg til slutt den hele bunnen på toppen og stryk på krem i et jevnt lag rundt hele kaken.

4

Drip-kant

Smelt sjokolade og fløte over vannbad eller i mikrobølgeovn. Det skal ha en flytende konsistens. Ha blandingen i en pose, klipp et lite hull og hell på kanten av kaken slik at det renner litt ned på siden. Eventuelt bruk en skje til å legge den flytende sjokoladefløten langs kanten. Pass på at sjokoladefløten ikke er for varm slik at kremen smelter.

5

Dekorasjon

Legg en stjernetipp i en sprøytepose og ha i resten av kremen. Lag små topper inntil hverandre langs kanten av kaken, og legg finhakket sjokolade i midten. Dekorer toppene med Golden and Shiny Pearls.

Kaken oppbevares kjølig.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei