Påskekake med sitronglasur

En frisk sitronkake med sitronglasur.

ca. 10 - 12 kakestykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Påskekake med sitronglasur

Kakebunn:

3 egg , romtempererte
200 g sukker
140 g smeltet smør
150 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
sitronskall av 1 sitron
sitronsaft av 1/2 sitron

Glasur:

1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
0,5 dl kaldt vann

Dekor:

Dr. Oetker Strøssel Mix
1 Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Oransje Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Pisk de romtempererte eggene og sukkeret til en tykk og lys eggedosis. Rør inn smeltet smør (vanlig margarin/flytende margarin kan også brukes). 

Riv sitronskallet på et fint rivjern og klem i saften av en halv sitron. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd. 

Stekes i en rund 22 cm kakeform midt i ovnen på 180 grader i 45 minutter – 1 time. 

2

Glasur og dekor

Rør sammen icingen med vann og  ha den på den avkjølte kaken. Strø på Mix strøssel. 

Farg den hvite fondanten med gul og oransje konditorfarge og lag søte små ender.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei