Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Påskekake med sitronglasur

En frisk sitronkake

om 10 - 12 kakestykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Påskekake med sitronglasur

Kakebunn:

3 egg , romtempererte
200 g sukker
140 g smeltet smør
150 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
sitronskall av 1 sitron
sitronsaft av 1/2 sitron

Glasur:

1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
0,5 dl kaldt vann

Dekor:

Dr. Oetker Strøssel Mix
1 Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Oransje Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Pisk de romtempererte eggene og sukkeret til en tykk og lys eggedosis. Rør inn smeltet smør (vanlig margarin/flytende margarin kan også brukes). 

Riv sitronskallet på et fint rivjern og klem i saften av en halv sitron. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd. 

Stekes i en rund 22 cm kakeform midt i ovnen på 180 grader i 45 minutter – 1 time. 

2

Glasur og dekor

Rør sammen icingen med vann og  ha den på den avkjølte kaken. Strø på Mix strøssel. 

Farg den hvite fondanten med gul og oransje konditorfarge og lag søte små ender.