Påsketerte med sjokoladeganache og bringebærcurd

Mørdeigsterte med syrlig bringebærcurd og en fyldig sjokoladeganache - dekorert med påskeegg

ca. 12 kakestykker

Enkel 75 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Påsketerte med sjokoladeganache og bringebærcurd

Mørdeig:

1 Dr. Oetker Vaniljestang , kun frøene
80 g mykt smør
125 g melis
1 egg str. M/L
200 g hvetemel

Bringebærcurd:

375 g bringebær frosne
75 g sukker
0,5 ts sitronsyre
2 ss vann
1 Dr. Oetker Vaniljestang , stangen som er til overs fra mørdeigen
3 eggeplommer str. M/L
30 g maisstivelse
3 ss vann
60 g mykt smør

Sjokoladeganache:

220 g mørk sjokolade
1,75 dl Q-Meieriene kremfløte
0,25 ts salt
50 g mykt smør

Dekorasjon:

100 g sjokoladeegg i forskjellige farger

preparation

Tilberedning

1

Mørdeig – del 1

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Legg stangen til side til den skal brukes i bringebærcurden.

Ha romtemperert smør, melis og vaniljefrø i en bolle og rør det godt sammen med en håndmikser med deigkrok. Tilsett egg og hvetemel og elt deigen til den akkurat samler seg.
 
Ha deigen i en frysepose og sett den i kjøleskap i ca. 1 time.

2

Bringebærcurd – del 1

Ha frosne bringebær, sukker, sitronsyre og 2 ss vann i en bolle og la det stå og tine.

3

Mørdeig - del 2

Elt den kalde mørdeigen kort. Kjevle deigen ut på et meldrysset bord, kjevle den ut til en sirkel med en tykkelse på ca. 3 mm.
 
Ha deigen i en smurt terteform med løs bunn (ø 26 cm), en vanlig terteform kan også brukes, men da serveres terten i formen. Press deigen helt ut i formens kanter, skjær av overflødig deig langs kanten av terteformen – overflødig deig kan evt. formes til småkaker og stekes separat.
 
Prikk bunden av terten med en gaffel og ha terten i kjøleskap i ca. 15 minutter.
  
Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.
  
Ta tertebunnen ut av kjøleskapet og ha et stykke bakepapir over. Hell tørkede bønner, ris eller keramiske bakekuler i formen.
 
Stek bunnen midt i den forvarmede ovnen i 15 minutter. Ta ut bunden og fjern bakepapir og bønner. Stek kaken i ytterligere ca. 15 minutter til den er gjennomstekt og gylden. La bunnen avkjøles i formen.
 
Ta den avkjølte tertebunnen ut av formen og legg den på et serveringsfat.

4

Bringebærcurd - del 2

Kjør den opptinte bringebærblandingen glatt med en stavmikser. Ha puréen gjennom en sil over i en kjele. Tilsett den tomme vaniljestangen som var til overs fra mørdeigen. Varm opp blandingen under omrøring, ved medium varme.
 
Rør eggeplommer, maisstivelse og 3 ss vann sammen i en bolle. Tilsett blandingen i den varme puréen under omrøring. La deretter blandingen simre i ca. 1 minutt, den skal tykne lett.
 
Ta kjelen av varmen og fjern vaniljestangen. Bruk en stavmikser til å blende smøret inn i puréen.
 
Fordel bringebærcurd over den avkjølte tertebunnen og spre det jevnt ut, bruk gjerne en liten vinkelpalett eller en deigskrape (det vil mest sannsynlig være litt bringebærcurd til overs. Ha det i et lite glass i kjøleskapet, det er veldig godt på nybakte boller og scones).
 
La terten stå i romtemperatur i ca. 10 minutter og sett den så i kjøleskap i minst 20 minutter.

5

Sjokoladeganache

Hakk sjokoladen i små biter og ha den i en dyp bolle.
 
Varm fløten i en kjele over medium varme. Hell den varme fløten over sjokoladen, tilsett salt og så smøret i små terninger. Blend ganachen med en stavmikser til den er blank og glatt og all sjokoladen er smeltet. Hell ganachen forsiktig over bringebærcurden i tertebunnen.
 
Dekorer terten med små påskeegg av sjokolade, press eggene lett ned i ganachen. Sett terten i kjøleskap i minimum 20 minutter før servering.
 
 

Tips

Terten kan oppbevares i kjøleskap i ca. 2 dager.
 
Bringebærene kan erstattes med bjørnebær om ønskelig. Spar på restene av bringebærcurden i ett glass i kjøleskapet, det er smaker godt på nybakte scones og boller.

Terten kan lages til andre anledninger enn påske, bytt ut påskeeggene med annen pynt. For eksempel strøssel, Golden and Shiny Pearls, Disco sjokoladelinser eller kanskje litt gull eller sølvspray.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei