Pepperkakedeig

Smakfull pepperkakedeig perfekt til hyggelig julestemning.

100 stykker

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Pepperkakedeig

Pepperkakedeig:

250 g sukker
190 g smør
190 g sirup
2 egg
500 g hvetemel
4 g Dr. Oetker Bakepulver
4 g ingefær
7 g kanel
4 g nellik
3 g kardemomme
1 knivsodd pepper

preparation

Tilberedning

1

Slik gjør du

1. Sukker, sirup og margarin/smør varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte) som helles over i en bakemaskin.
2. Bland krydderet sammen med det tørre og ha i bakemaskinen. Tilsett egg.
3. Elt sammen til en deig.
4. Deigen settes kjølig til dagen etter.

2

Steking

Pepperkakene stekes på 180-200 grader ca. 10-12 minutter (avhenger av tykkelse) midt i ovnen. Du kan bruke både over/undervarme og varmluft. Pass på at pepperkakene som stekes samtidig har jevn tykkelsen. Ikke stek store og små deler av pepperkake på samme plate. Da vil noe raskt bli brent, mens noe ikke blir ferdigstekt.

3

Dekor

Dr. Oetker hvit, grønn og rød pynteglasur.
Strøssel – Dr. Oetkers Gingerbread decoration.

For å lage en sprøytepose med mindre hull, klem noe av glasuren i en brødpose eller lag en sprøytepose av matpapir. Hell strøsselet over i mindre skåler, da er det lettere å dyppe hele pepperkaken i strøsselet. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei