Flag

Pepperkakedeig

100 stykker
Enkel
30 minutter
Smakfull pepperkakedeig perfekt til hyggelig julestemning.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Pepperkakedeig
250 gsukker
190 gsmør
190 gsirup
2egg
500 ghvetemel
4 gDr. Oetker Bakepulver
4 gingefær
7 gkanel
4 gnellik
3 gkardemomme
1 knivsoddpepper

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
1

Slik gjør du

1. Sukker, sirup og margarin/smør varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte) som helles over i en bakemaskin.
2. Bland krydderet sammen med det tørre og ha i bakemaskinen. Tilsett egg.
3. Elt sammen til en deig.
4. Deigen settes kjølig til dagen etter.

2

Steking

Pepperkakene stekes på 180-200 grader ca. 10-12 minutter (avhenger av tykkelse) midt i ovnen. Du kan bruke både over/undervarme og varmluft. Pass på at pepperkakene som stekes samtidig har jevn tykkelsen. Ikke stek store og små deler av pepperkake på samme plate. Da vil noe raskt bli brent, mens noe ikke blir ferdigstekt.

3

Dekor

Dr. Oetker hvit, grønn og rød pynteglasur.
Strøssel – Dr. Oetkers Gingerbread decoration.

For å lage en sprøytepose med mindre hull, klem noe av glasuren i en brødpose eller lag en sprøytepose av matpapir. Hell strøsselet over i mindre skåler, da er det lettere å dyppe hele pepperkaken i strøsselet.