Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Prinsessekaker med kroner og gullspray

om 6 stykker

Enkel 70 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Prinsessekaker med kroner og gullspray

Rullekake:

3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
0,75 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll:

bringebærsyltetøy til kakbunnen
2 dl fløte
3 ss bringebærsyltetøy til kremen

Dekor:

Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge , eventuelt rød farge
Dr. Oetker Gold Glitter Spray

preparation

Tilberedning

1

Rullekake

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 

Stryk ut i en langpanne kledd med bakepapir, pass på å få jevn tykkelse. 

Stek på 210 grader i 7-12 minutter. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret. Bunnen legges tilbake på bakepapiret.

2

Fyll

Stryk på ønsket mengde med bringebærsyltetøy. Bruk papiret og rull kaken stramt sammen. 

Pisk kremfløte og tilsett 3 ss bringebærsyltetøy. Ha kremen i en sprøytepose. Skjær skiver av rullekaken, sprøyt på krem på størrelsen med en golfball.

3

Dekor

Kroner lages dagen før: Kjevle hvit fondant tynt og skjær ut remser på ca. 3.5 cm x 6 cm. Lag hakk på ene siden og fest sammen til en krone med litt vann. La stå og tørke i minimum en dag.

Farg sukkerpasta med rosa eller rød farge og kjevle den ut. Stikk/ skjær ut rundinger på ca. 12 cm. Legg rundingene med sukkerpasta på småkakene og klem godt rundt. Knyt evt et bånd rundt kakene. Spray med gullspray og sett på kroner før servering. 

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.