Regnbue drip cake

En fargeglad kake med sjokolade, ananas og banan.

6 - 8 kakestykker

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Regnbue drip cake

Kakebunner:

4 egg
3 dl sukker
1 dl vann
3 dl hvetemel
1 dl revet kokos
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Fyll:

2 dl ananas , knust
2 bananer , modne

Hvit sjokoladekrem:

200 g hvit sjokolade
250 g mykt smør
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
300 g melis
1,5 dl fløte , romtemperert
2 ss limesaft
Dr. Oetker Konditorfarger

Ganache:

200 g hvit sjokolade
1 dl fløte
2 ss Dr. Oetker Flytende glukose
Dr. Oetker Konditorfarger

Dekorasjon:

Dr. Oetker Strøssel Mix
Dr. Oetker Cupcake Daisies

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning kakebunner

Sett stekeovnen på 175° C over- og undervarme. Smør og strø fire springformer 15 cm.

Pisk egg og sukker lyst og luftig. Varm opp vannet til det syder og bland det inn i eggeblandingen.

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det så i eggeblandingen og vend det forsiktig inn sammen med kokosen. Fordel røren i de fire smurte springformene og stek i ca. 20 min. Test med en bakepinne for å se om de er ferdig stekte. La dem stå i formene i ti minutter før de vendes ut på en bakerist for avkjøling.

2

Tilberedning hvit sjokoladekrem

Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Avkjøl sjokoladen til romtemperatur. Visp sammen smør, vaniljesukker og melis til en jevn masse. Tilsett fløte og lime og visp på høyeste hastighet i ett minutt. Vend sjokoladen inn i smørkremen, tilsett blå konditorfarge og visp først ved lav hastighet til sjokoladen og fargen har fordelt seg godt. Pisk deretter i 1-2 min. på høy hastighet til kremen er lett og luftig.

3

Montering

Smør hvit sjokoladekrem utover alle bunnene og bruk en sprøytepose til å lage en sirkel langs kanten med sjokoladekrem på tre av bunnene. Dette for at fyllet skal holde seg på plass. Legg most banan på to lag og ananas på det tredje, inni i sirklene. Legg alle bunnene på hverandre og sett kaken kaldt i 30 min. Fordel så resten av sjokoladekremen rundt kaken og jevn det ut. Sett kaldt igjen i 30 min.

4

Tilberedning ganache

Finhakk den hvite sjokoladen og ha det i en bolle. Varm opp fløte og glukose i en kjele, det skal ikke koke. Hell så forsiktig litt og litt fløteblanding over sjokoladen, sjekk om konsistensen er tykk nok til at en ikke trenger all fløten. Tilsett rød konditorfarge. La den avkjøles til romtemperatur før den brukes.

5

Dekorering

Påfør ganachen på den kalde kaken med en teskje. Start med kanten rundt. Ta litt og litt, slik at det renner forsiktig nedover. Til slutt fylles toppen av kaken. Pynt med mix strøssel og cupcake daisies.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei