Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sitronterte

Hjemmelaget som gleder.

10 - 12 kakestykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sitronterte

Tertebunn:

165 g hvetemel
50 g mandelmel
1 ts sukker
125 g smør
1 egg str M/L
1 ss melk

Sitronfyll:

100 g smør
6 eggeplommer str M/L
250 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
revet sitronskall fra 3 ubehandlede sitroner
sitronsaft av 1 sitron

preparation

Tilberedning

1

Tertebunn

Bland hvetemel, mandelmel og sukker sammen i en bolle og smuldre i smøret til konsistensen er som rasp. Samle deigen med egg og melk. Pakk deigen inn i plastfolie før den legges i kjøleskap i 30 minutter.

2

Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.

Kjevle ut deigen på et meldrysset bord og legg den i en smurt terteform Ø22 cm. Stek tertebunnen nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er lett gylden. Skru ned ovnen til 130 °C over- og undervarme.

3

Sitronfyll

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker skummende hvitt. Pisk i sitron og sitronskall før det lett avkjølte smøret piskes i.

Hell fyllet i den forstekte tertebunnen og stek terten i 25- 30 minutter.