Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sitronterte

Hjemmelaget som gleder.

10 - 12 kakestykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sitronterte

Tertebunn:

165 g hvetemel
50 g mandelmel
1 ts sukker
125 g smør
1 egg str M/L
1 ss melk

Sitronfyll:

100 g smør
6 eggeplommer str M/L
250 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
revet sitronskall fra 3 ubehandlede sitroner
sitronsaft av 1 sitron

preparation

Tilberedning

1

Tertebunn

Bland hvetemel, mandelmel og sukker sammen i en bolle og smuldre i smøret til konsistensen er som rasp. Samle deigen med egg og melk. Pakk deigen inn i plastfolie før den legges i kjøleskap i 30 minutter.

2

Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.

Kjevle ut deigen på et meldrysset bord og legg den i en smurt terteform Ø22 cm. Stek tertebunnen nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er lett gylden. Skru ned ovnen til 130 °C over- og undervarme.

3

Sitronfyll

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker skummende hvitt. Pisk i sitron og sitronskall før det lett avkjølte smøret piskes i.

Hell fyllet i den forstekte tertebunnen og stek terten i 25- 30 minutter.