Sitronterte

Tertebunn med nydelig sitronfyll.

10 - 12 kakestykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sitronterte

Tertebunn:

165 g hvetemel
50 g mandelmel
1 ts sukker
125 g smør
1 egg str M/L
1 ss melk

Sitronfyll:

100 g smør
6 eggeplommer str M/L
250 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
revet sitronskall fra 3 ubehandlede sitroner
sitronsaft av 1 sitron

preparation

Tilberedning

1

Tertebunn

Bland hvetemel, mandelmel og sukker sammen i en bolle og smuldre i smøret til konsistensen er som rasp. Samle deigen med egg og melk. Pakk deigen inn i plastfolie før den legges i kjøleskap i 30 minutter.

2

Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.

Kjevle ut deigen på et meldrysset bord og legg den i en smurt terteform Ø22 cm. Stek tertebunnen nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er lett gylden. Skru ned ovnen til 130 °C over- og undervarme.

3

Sitronfyll

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker skummende hvitt. Pisk i sitron og sitronskall før det lett avkjølte smøret piskes i.

Hell fyllet i den forstekte tertebunnen og stek terten i 25- 30 minutter.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei