Flag

Sjokolademazarin med sjokoladekrem og jordbær

ca. 8 - 10 stykker
Middels
80 minutter
En konfektkake som smaker nydelig.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sjokolademørdeig
100 gmykt smør
60 gmelis
25 gDr. Oetker Bakekakao
1 knivsoddsalt
1egg
25 gmandelmel
180 ghvetemel
sjokoladekrem
1,5 poserDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1,5 dlfløte
2 ssDr. Oetker Flytende glukose
Sjokolademazarin
300 gmarsipan
30 gDr. Oetker Bakekakao
170 gsukker
120 gmykt smør
2egg
Montering av kaken
6 - 8 stk.jordbær
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
1

Sjokolademørdeig

Rør det myke smøret sammen med melis, kakao og salt i en bolle. Rør inn egget. Tilsett så mandelmel og hvetemel. Samle deigen raskt sammen, pass på å ikke kna for mye. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i ca. 30 minutter.

Ha litt mel på benkeplaten før deigen kjevles ut til en rektangel med ca. 5 mm tykkelse og stor nok til at den dekker en rektangulær terteform med riflete kanter, ca 12 x 30 cm. Ha deigen i formen og trykk den ut i kantene. Pass på at bunnen går helt opp til kanten. Fjern overflødig deig. Sett formen kjølig mens mazarinmassen tilberedes.

2

Sjokoladekrem

Varm fløten opp til kokepunktet, og hell den over sjokoladen og glukosen i en bolle. Rør sjokoladeblandingen forsiktig til den er helt glatt og sett den tilside i romtemperatur.

3

Sjokolademazarin

Riv marsipanen grovt på et rivjern. Bland resten av ingrediensene sammen med marsipanen og rør det sammen til en jevn og klumpfri deig.

Sett stekeovnen på 170 grader over- og undervarme.

Fordel mazarindeigen i den kalde tertebunnen og stek den i ca 25- 30 minutter. La den så avkjøles helt. 

4

Montering av kaken

Rist de hakkede mandlene og la de bli helt avkjølte. 
Ta terten ut av formen og smør på sjokoladekremen i et jevnt og fint lag. Del hvert jordbær i fire og dekorer terten. Drys til slutt på de ristede hakkede mandlene.