Sjokolademazarin med sjokoladekrem og jordbær

En konfektkake som smaker nydelig.

ca. 8 - 10 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokolademazarin med sjokoladekrem og jordbær

Sjokolademørdeig:

100 g mykt smør
60 g melis
25 g Dr. Oetker Bakekakao
1 knivsodd salt
1 egg
25 g mandelmel
180 g hvetemel

sjokoladekrem:

150 g hakket, mørk sjokolade
1,5 dl fløte
2 ss Dr. Oetker Flytende glukose

Sjokolademazarin:

300 g marsipan
30 g Dr. Oetker Bakekakao
170 g sukker
120 g mykt smør
2 egg

Montering av kaken:

6 - 8 stk. jordbær
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler , 50 gram

preparation

Tilberedning

1

Sjokolademørdeig

Rør det myke smøret sammen med melis, kakao og salt i en bolle. Rør inn egget. Tilsett så mandelmel og hvetemel. Samle deigen raskt sammen, pass på å ikke kna for mye. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i ca. 30 minutter.


Ha litt mel på benkeplaten før deigen kjevles ut til en rektangel med ca. 5 mm tykkelse og stor nok til at den dekker en rektangulær terteform med riflete kanter, ca 12 x 30 cm. Ha deigen i formen og trykk den ut i kantene. Pass på at bunnen går helt opp til kanten. Fjern overflødig deig. Sett formen kjølig mens mazarinmassen tilberedes.

2

Sjokoladekrem

Varm fløten opp til kokepunktet, og hell den over den hakkede sjokoladen og glukosen i en bolle. Rør sjokoladeblandingen forsiktig til den er helt glatt og sett den tilside i romtemperatur.

3

Sjokolademazarin

Riv marsipanen grovt på et rivjern. Bland resten av ingrediensene sammen med marsipanen og rør det sammen til en jevn og klumpfri deig.

Sett stekeovnen på 170 grader over- og undervarme.

Fordel mazarindeigen i den kalde tertebunnen og stek den i ca 25- 30 minutter. La den så avkjøles helt. 

4

Montering av kaken

Rist de hakkede mandlene og la de bli helt avkjølte. 
Ta terten ut av formen og smør på sjokoladekremen i et jevnt og fint lag. Del hvert jordbær i fire og dekorer terten. Drys til slutt på de ristede hakkede mandlene.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei