Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokolademazarin med sjokoladekrem og jordbær

om 8 - 10 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokolademazarin med sjokoladekrem og jordbær

Sjokolademørdeig:

100 g mykt smør
60 g melis
25 g Dr. Oetker Bakekakao
1 knivsegg salt
1 egg
25 g mandelmel
180 g hvetemel

sjokoladekrem:

150 g hakket, mørk sjokolade
1,5 dl fløte
2 ss Dr. Oetker Flytende glukose

Sjokolademazarin:

300 g marsipan
30 g Dr. Oetker Bakekakao
170 g sukker
120 g mykt smør
2 egg

Montering av kaken:

6 - 8 stk. jordbær
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler , 50 gram

preparation

Tilberedning

1

Sjokolademørdeig

Rør det myke smøret sammen med melis, kakao og salt i en bolle. Rør inn egget. Tilsett så mandelmel og hvetemel. Samle deigen raskt sammen, pass på å ikke kna for mye. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i ca. 30 minutter.


Ha litt mel på benkeplaten før deigen kjevles ut til en rektangel med ca. 5 mm tykkelse og stor nok til at den dekker en rektangulær terteform med riflete kanter, ca 12 x 30 cm. Ha deigen i formen og trykk den ut i kantene. Pass på at bunnen går helt opp til kanten. Fjern overflødig deig. Sett formen kjølig mens mazarinmassen tilberedes.

2

Sjokoladekrem

Varm fløten opp til kokepunktet, og hell den over den hakkede sjokoladen og glukosen i en bolle. Rør sjokoladeblandingen forsiktig til den er helt glatt og sett den tilside i romtemperatur.

3

Sjokolademazarin

Riv marsipanen grovt på et rivjern. Bland resten av ingrediensene sammen med marsipanen og rør det sammen til en jevn og klumpfri deig.

Sett stekeovnen på 170 grader over- og undervarme.

Fordel mazarindeigen i den kalde tertebunnen og stek den i ca 25- 30 minutter. La den så avkjøles helt. 

4

Montering av kaken

Rist de hakkede mandlene og la de bli helt avkjølte. 
Ta terten ut av formen og smør på sjokoladekremen i et jevnt og fint lag. Del hvert jordbær i fire og dekorer terten. Drys til slutt på de ristede hakkede mandlene.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.