Sneglekake

En variant av kanelsnurrer med appelsin og mandler.

ca. 25 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sneglekake

Gjærdeig:

50 g gjær
2 dl melk
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
2 ss sukker
1 egg str. M/L
100 g smør
450 g hvetemel

Fyll:

175 g mykt smør
150 g sukker
0,5 ts kardemomme
100 g syltet og hakket appelsinskall
1 pakke Dr. Oetker Sukat (100 gram)
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler
1 egg som piskes, til pensling

preparation

Tilberedning

1

Deigen

Rør gjæren ut i lun melk og tilsett kardemomme, salt, sukker og egg og rør det godt sammen. Smuldre smøret i halvparten av melet og rør det inn i gjærblandingen.

2

Tilsett resten av melet litt av gangen og elt deigen godt. Bruk eventuelt en kjøkkenmaskin og elt deigen i minst fem minutter.

3

La deigen hvile tildekket i 45 minutter, sett så stekovnen på 190 C° varmluft.

4

Fyll

Rør smør, sukker og kardemomme sammen til det er mykt og kremete.

5

Ta ut deigen og kjevle den ut til en stor firkant (30x50 cm). Bred ut smørkremen og fordel appelsinskall, sukat og mandler.

6

Rull deigen sammen som en rullekake (50 cm lang) og skjær 25 skiver. Legg de tett i en langpanne dekket med bakepapir og pensle med et pisket egg. La de heve i 45 minutter.

7

Stek sneglekaken i 18- 20 minutter og server de gjerne lune. De egner seg også godt til frysing og kan lunkes før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei