Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sprø marihøner med bringebærsyltetøy

om 16 stykker

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sprø marihøner med bringebærsyltetøy

Mørdeig:

250 g hvetemel
50 g melis
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
150 g smør
0,25 dl vann

Fyll:

250 g bringebærsyltetøy

Glasur:

150 g melis
litt vann
Dr. Oetker Rød Konditorfarge
svart pastafarge

Dekor:

2 pakker Dr. Oetker Sugar Eyes

preparation

Tilberedning

1

Mørdeig

Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en skål. Tilsett smør og vann og bland det raskt sammen til en mørdeig. Pass på å ikke bearbeide deigen for mye. Pakk deigen inn i plastfilm og legg den kjølig en times tid.


Sett stekeovnen på 170 grader. Kjevle deigen ut til den er ca. 4 mm tykk. Stikk ut 32 runde kaker med en 8 cm utstikker. Stek kakene på et stekebrett med bakepapir i ca. 8-9 minutter, til de er gyldenbrune. La de avkjøles på stekeplaten.

2

Glasur

Bland melis med litt vann og rør det sammen til en passende konsistens. Bland 2/3 av glasuren med rød konditorfarge og 1/3 med svart farge.


Ha bringebærsyltetøy på halvparten av kakene og legg en kake oppå. Ha rød glasur på hver kake og bruk en liten palettkniv så hele kaken blir dekket. Ha den svarte glasuren i en liten sprøytepose og klipp av et lite stykke av tuppen med en saks. Dekorer kakene som vist på bildet med svart glasur og Sugar Eyes.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.