Triple Heart Attack Christmas Cheesecake

Juleostekake med en smak av kanel og kardemomme og bunn av pepperkaker, toppet med tyttebæmousse!

14 - 16 kakestykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Triple Heart Attack Christmas Cheesecake

Pepperkakebunn:

200 g pepperkaker
60 g smør

Kakebunn med hvit sjokolade:

50 g smør
100 g hvit sjokolade , hakket
1 egg
85 g brunt farin
0,5 ts kanel
60 g hvetemel
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver

Ostefyll:

400 g philadelphiaost eller annen kremost
150 g sukker
0,5 ts kanel
1 ts kardemomme
2 egg

Tyttebærmousse:

4 Dr. Oetker Gelatinblader
340 g tyttebærsyltetøy
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
200 g philadelphiaost eller annen kremost
200 g crème fraîche
2 dl fløte
15 - 20 dråper Dr. Oetker Rosa Konditorfarge

Dekor:

1 pakke Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
pepperkake
pikekyss
sukkertøystenger

preparation

Tilberedning

1

Pepperkakebunn

Smelt smøret, knus pepperkakene og bland det sammen. Press blandingen ned i bunnen av en springform (Ø 22 cm) kledd med bakepapir. Press det godt ned. Sett formen tilside mens kakebunnen med hvit sjokolade lages.

2

Kakebunn med hvit sjokolade

Sett stekeovnen på 175 °C over og undervarme.

Smelt forsiktig smør og hvit sjokolade i en kjele eller i mikrobølgeovn. Ha egg, brunt farin og kanel i en bolle og pisk til det er lyst og luftig. Vend inn det smeltede smøret og sjokoladen. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend røren sammen. 

Hell røren over pepperkakebunnen og stek kaken midt i ovnen i 20-25 minutter. La bunnen avkjøles litt før neste ostefyllet legges på.

3

Ostefyll

Bland ost, sukker, kanel og kardemomme sammen til det får en myk og jevn konsistens.  Tilsett ett egg av gangen under kraftig omrøring. Hell massen over den stekte bunnen i springformen. 

Stek kaken midt i ovnen i 40-50 minutter til fyllet har satt seg. La kaken avkjøles en stund før den settes i kjøleskap for å bli helt kald.

Når kaken er helt kald tas den ut av springformen og sette på et serveringsfat. Ha kakeplast og en kakering rund kaken eller bruk ringen fra springformen.

4

Tyttebærmousse

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Ha tyttebærsyltetøy og vaniljesukker i en kjele og varm det langsomt opp til alt er smeltet sammen og blandingen er varm. Blend syltetøyet med stavmikser eller i en foodprocessor til det er en jevn masse. Ta gelatinen opp, kryst ut vannet og smelt det i det lune syltetøyet.

Pisk kremost og crème fraîche sammen. Tilsett litt og litt tyttebærsyltetøy under kontinuerlig pisking. I en annen bolle piskes fløten til en myk krem sammen med rosa konditorfarge. Tilsett den myke kremen i tyttebærkremen og vend det forsiktig sammen. 

Fordel tyttebærmoussen på toppen av den avkjølede ostekaken og lag toppen jevn. Sett kaken kaldt inntill moussen har satt seg, minst 5 timer.

5

Dekor

Ta ostekaken ut av kjøleskapet og fjern kakeringen og kakeplasten. Dekorer kaken med pikekyss, pepperkaker, sukkertøystenger og Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls.

Kaken kan gjerne lages dagen før, men vent med pyntingen til rett før servering.

Oppskrift på pikekyss finnes her: Pikekyss

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei