Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Valnøtt- og mandelterte

En springform.

1 springform

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Valnøtt- og mandelterte

Tertedeig:

3 dl hvetemel
0,5 ts salt
1 dl melis
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
100 g smør
1 egg

Valnøtt- og mandelfyll:

3 egg
1,5 dl honning
25 g smeltet smør
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
revet appelsinskall fra en usprøytet appelsin
2 pakker Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
100 g valnøtter

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning tertebunn

Bland mel, salt, melis og vaniljesukker. Smuldre i smøret. Tilsett eggene og elt sammen til en deig. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en time.

2

Elt deretter deigen lett, og trykk den ut i en smurt springform, ca 24 cm i diameter.

3

Valnøtt- og mandelfyll

Sett ovnen på 175 grader. Rist de hakkede mandlene raskt i en tørr stekepanne.

4

Visp sammen honning, egg, smør, vaniljesukker og revet appelsinskall. Tilsett mandler og valnøtter. Hell fyllet over tertebunnen.

5

Stek på 175 grader i 30-40 min. La kaken avkjøles helt før servering.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.