Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Valnøtt- og mandelterte

En springform.

1 springform

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Valnøtt- og mandelterte

Tertedeig:

3 dl hvetemel
0,5 ts salt
1 dl melis
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
100 g smør
1 egg

Valnøtt- og mandelfyll:

3 egg
1,5 dl honning
25 g smeltet smør
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
revet appelsinskall fra en usprøytet appelsin
2 pakker Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
100 g valnøtter

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning tertebunn

Bland mel, salt, melis og vaniljesukker. Smuldre i smøret. Tilsett eggene og elt sammen til en deig. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en time.

2

Elt deretter deigen lett, og trykk den ut i en smurt springform, ca 24 cm i diameter.

3

Valnøtt- og mandelfyll

Sett ovnen på 175 grader. Rist de hakkede mandlene raskt i en tørr stekepanne.

4

Visp sammen honning, egg, smør, vaniljesukker og revet appelsinskall. Tilsett mandler og valnøtter. Hell fyllet over tertebunnen.

5

Stek på 175 grader i 30-40 min. La kaken avkjøles helt før servering.