Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Vindmølle- og blomstermuffins

Myke muffins med dekor av sukkerfondant

om 12 stykker

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Vindmølle- og blomstermuffins

Muffinsdeig:

200 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
100 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
125 g mykt smør
3 egg
2 ss melk

Pynt:

1 pakke Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Forvarm stekeovnen.

Over-/undervarme 180 °C

Varmluft 160 °C

2

Muffinsdeig

Bland mel og bakepulver, tilsett resten av ingrediensene, og rør med en mikser først på lav hastighet, deretter 2 minutter på høy hastighet. Fyll deigen i muffinsformene, og stek midt i ovnen i ca. 25 min.

3

Pynt

Del opp fondanten i tre deler. Farg en del med rød konditorfarge, og en annen del med grønn konditorfarge. Kjevle ut fondantene hver for seg i fryseposer som er klippet opp i skjøtene.

Vindmøller

Skjær ut firkanter på 5x5cm. Skjær opp fra hjørnene diagonalt inn mot midten (se ill. 1). Brett hvert hjørne inn mot midten (se ill. 2), og trykk lett sammen. Trill en liten kule og legg i midten, for å skjule skjøtene.

Blomster

Lag små sirkler på ca. 12mm, f.eks. med en tupp til sprøyteposer. Av en annen farge lages større sirkler på ca. 6 cm, som legges på muffinsene. Form blomster av de mindre sirklene på hver muffins.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.