Flag

Vindmølle- og blomstermuffins

ca. 12 stykker
Middels
40 minutter
Myke muffins med dekor av sukkerfondant
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Muffinsdeig
200 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
100 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
125 gmykt smør
3egg
2 ssmelk
Pynt
1 pakkeDr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
1

Forberedelser

Forvarm stekeovnen.

Over- og undervarme: 180 °C

Varmluft: 160 °C

2

Muffinsdeig

Bland mel og bakepulver, tilsett resten av ingrediensene, og rør med en mikser først på lav hastighet, deretter 2 minutter på høy hastighet. Fyll deigen i muffinsformene, og stek midt i ovnen i ca. 25 min.

3

Pynt

Del opp fondanten i tre deler. Farg en del med rød konditorfarge, og en annen del med grønn konditorfarge. Kjevle ut fondantene hver for seg i fryseposer som er klippet opp i skjøtene.


Vindmøller
Picture - Windmühlen- und Blüten-Muffins Step 1.jpg
Picture - Windmühlen- und Blüten-Muffins Step 2.jpg

Skjær ut firkanter på 5x5cm. Skjær opp fra hjørnene diagonalt inn mot midten (se ill. 1). Brett hvert hjørne inn mot midten (se ill. 2), og trykk lett sammen. Trill en liten kule og legg i midten, for å skjule skjøtene.


Blomster

Lag små sirkler på ca. 12mm, f.eks. med en tupp til sprøyteposer. Av en annen farge lages større sirkler på ca. 6 cm, som legges på muffinsene. Form blomster av de mindre sirklene på hver muffins.