Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Whoopiefrosker og whoopiemarihøner

Søte fristelser for barn.

om 25 stykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Whoopiefrosker og whoopiemarihøner

Whoopiedeig:

2 egg
40 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
75 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Til å strø:

litt sukker

Fyll:

litt sjokoladepålegg

Pynt:

Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger
Dr. Oetker Chokodekor + litt smeltet sjokolade evt. Dr. Oetker Dekorskrift

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Ha bakepapir på en stekeplate. Forvarm stekeovnen.

Over-/undervarme 180 °C

Varmluft 160 °C

2

Whoopiedeig

Visp egg med en mikser på høyeste hastighet i 1 minutt. Bland sukker og vaniljesukker, og bland med eggene, visp i 3 minutter til. Bland mel og bakepulver, og tilsett dette mens man visper på laveste hastighet.

Ha deigen over i en sprøytepose med rund tupp (Ø ca. 10mm), og lag kaker på ca. 2,5cm. i diameter. Strø kakene med litt sukker, og stek midt i ovnen i 10-12 minutter.

Flytt kakene med bakepapiret over på en rist, og la dem avkjøles. Så kan kakene løsnes forsiktig fra papiret.

3

Fyll

Smør sjokoladepålegg på halvparten av kakene, og sett dem sammen to og to.

4

Marihøner (ca. 15 stk.)

Farg ca. halvparten av sukkerfondanten med rød konditorfarge. Kjevle ut sukkerfondanten til en tynn leiv. Stikk ut sirkler på størrelse med kakene (Ø ca. 4cm) i fondanten. Stikk deretter ut små "ovaler" på hver sirkel. Legg sirklene på kakene, og trykk dem lett på plass. Bruk baksiden av en kniv til å definere vingene. Pynt med sjokoladestrøssel, og litt smeltet sjokolade eller dekorskrift for å lage øyne og prikker.

5

Frosker (ca. 10 stk.)

Farg resten av sukkerfonadnten med grønn konditorfarge. Kjevle ut sukkerfondanten til en tynn leiv. Stikk ut sirkler på størrelse med kakene (Ø ca. 4cm) i fondanten. Legg sirklene på kakene, og trykk dem lett på plass. Rull en ca. 7 cm lang pølse, og fest den rundt kaken med litt smeltet sjokolade eller dekorskrift. Form deretter to kuler til øyne, og sett på kaken. Lag pupiler med sjokoladestrøssel eller smeltet sjokolade. Lag en V-form med baksiden av en kniv på frosken for å definere ryggen.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.