Flag

Whoopiefrosker og whoopiemarihøner

ca. 25 stykker
Enkel
40 minutter
Søte og sjarmerende fristelser for barn.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Bruk gjerne dekorskrift til å feste sukkerfondanten på kakene.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Whoopiedeig
2egg
40 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
75 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Til å strø
littsukker
Fyll
littsjokoladepålegg
Pynt
Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger
Dr. Oetker Chokodekor + litt smeltet sjokolade evt. Dr. Oetker Dekorskrift

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
Picture - Dr. Oetker Chokodekor + litt smeltet sjokolade evt. Dr. Oetker Dekorskrift
1

Forberedelser

Ha bakepapir på en stekeplate. Forvarm stekeovnen.

Over- og undervarme: 180 °C

Varmluft: 160 °C

2

Whoopiedeig

Visp egg med en mikser på høyeste hastighet i 1 minutt. Bland sukker og vaniljesukker, og bland med eggene, visp i 3 minutter til. Bland mel og bakepulver, og tilsett dette mens man visper på laveste hastighet.


Ha deigen over i en sprøytepose med rund tupp (Ø ca. 10mm), og lag kaker på ca. 2,5cm. i diameter. Strø kakene med litt sukker, og stek midt i ovnen i 10-12 minutter.


Flytt kakene med bakepapiret over på en rist, og la dem avkjøles. Så kan kakene løsnes forsiktig fra papiret.

3

Fyll

Smør sjokoladepålegg på halvparten av kakene, og sett dem sammen to og to.

4

Marihøner (ca. 15 stk.)

Farg ca. halvparten av sukkerfondanten med rød konditorfarge. Kjevle ut sukkerfondanten til en tynn leiv. Stikk ut sirkler på størrelse med kakene (Ø ca. 4cm) i fondanten. Stikk deretter ut små "ovaler" på hver sirkel. Legg sirklene på kakene, og trykk dem lett på plass. Bruk baksiden av en kniv til å definere vingene. Pynt med sjokoladestrøssel, og litt smeltet sjokolade eller dekorskrift for å lage øyne og prikker.

5

Frosker (ca. 10 stk.)

Farg resten av sukkerfonadnten med grønn konditorfarge. Kjevle ut sukkerfondanten til en tynn leiv. Stikk ut sirkler på størrelse med kakene (Ø ca. 4cm) i fondanten. Legg sirklene på kakene, og trykk dem lett på plass. Rull en ca. 7 cm lang pølse, og fest den rundt kaken med litt smeltet sjokolade eller dekorskrift. Form deretter to kuler til øyne, og sett på kaken. Lag pupiler med sjokoladestrøssel eller smeltet sjokolade. Lag en V-form med baksiden av en kniv på frosken for å definere ryggen.

Oppskriftstips

  • Bruk gjerne dekorskrift til å feste sukkerfondanten på kakene.