
Bløtkakebiter til 17. mai
Se produkter
Sett stekeovnen på 210 °C over- og undervarme
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend dette forsiktig inn i eggemassen med en slikkepott.
Stryk massen ut på en stekeplate kledd med bakepapir, litt større enn 30 x 30 cm så kantene kan trimmes når den er ferdig stekt. Pass på å få jevn tykkelse. (Når sukkerbrødet er avkjølt skal det skjæres ut 3 bunner som alle er 10 x 30 cm.)
Stek sukkerbrødet i 5-10 minutter og la det avkjøles helt før kaken monteres.
Trim kantene på sukkerbrødet og skjær ut tre bunner på 10 cm x 30 cm.
Skrap ut frøene av en halv vaniljestang og ha frøene i fløten. Pisk fløten til en myk krem. Bland Cream fix med sukkeret og dryss inn i kremen mot slutten av piskingen. Stopp å piske når kremen begynner å bli stiv. Ta av 1/3 del av kremen til dekor.
Fordel et tynt lag syltetøy på en bunn. Ha på krem. Gjenta med neste lag. Legg på siste bunn og stryk krem på toppen og på kantene. Del kaken opp i seks biter (5 cm store stykker). Ha resten av kremen i en sprøytepose med en stjernetipp, og dekorer hvert stykke etter ønske med krem og bær.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Rullekake med vanilje- og sitronkrem

Sukkerbrød, grunnoppskrift

Pink Fault Line Cake

Ris à l'amande Cheesecake

Bløtkake med sjokolade og Disco- linser

Bountybrownies
