Flag

Fyldig ostekake med sjokolade

ca. 8 - 10 porsjoner
Enkel
210 minutter
Dette er ostekaken for deg som elsker sjokolade
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bunn
75 gusaltet smør
200 grug- eller grahamskjeks (Digestive)
25 gDr. Oetker Bakekakao
Ostefyll
150 gDr. Oetker Bakesjokolade Melk
150 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
400 gphiladelphiaost (romtemperert)
200 gfløte (romtemperert)
1 tsDr. Oetker Vanilla Paste (5ml)
Topping
150 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
50 gusaltet smør

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Melk
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste (5ml)
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Bunn

Kle en springform Ø 20 cm med bakepapir. Ha kjeksen i en foodprosessor og ha på pulsering til kjeksen er i fine smuler, eventuelt ha kjeksen i en pose og knuse de med en kjevle.

2

Ha den knuste kjeksen og kakaopulver i en bolle og rør det godt sammen. Ha i det smeltede smøret og rør rundt til det er jevnt fordelt.

3

Fordel kjeksmassen i springformen, bruk gjerne en vinkelpallet eller bunnen av et glass, press kjeksmassen godt sammen og gjør overflaten glatt. Sett bunnen i kjøleskap.

4

Ostefyll

Smelt sjokoladen over vannbad. Sett den til side.

5

Ha kremost, fløte og vaniljepaste i en bolle og pisk det sammen til man kan forme små topper av fyllet. Pisk inn den smeltede sjokoladen, pass på at sjokoladen ikke har blitt for kald så det ikke dannes klumper.

6

Ta springformen ut av kjøleskapet. Fordel ostemassen jevnt utover kjeksbunnen og glatt ut toppen. Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer, den kan gjerne stå over natten.

7

Topping

Like før kaken skal serveres smeltes 100 gram av den mørke sjokoladen over vannbad sammen med usaltet smør. Rør det sammen og sett det til side i ca. 20 minutter eller til det begynner å tykne litt. 

8

Ta kaken ut av kjøleskapet når den har satt seg og er klar for servering. Ta den ut av formen og over på et serveringsfat. Bruk en spiseskje og fordel sjokoladesausen forsiktig utover kaken og la det renne litt nedover kanten. 

9

Finhakk resterende 50 gram mørk sjokolade og strø det langs kanten av ostekaken.