Flag

Mandel- og appelsinkake

1 springform
Enkel
60 minutter
Kaken er toppet med frisk yoghurt.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
300 gmandelmasse
3egg
ca. 1 ssappelsinjuice (evt. saft fra en appelsin)
littrevet appelsinskall (finriv det oransje på skallet)
2 sshvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Topping
3 dlnaturell yoghurt (helst tyrkisk 10%)
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 pakkeDr. Oetker Mandelflak (50 gram)
littmelis
1appelsin (skåret i tynne skiver)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelflak (50 gram)
1

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme. Rist mandelflakene, og smør og strø springformen.

2

Riv mandelmassen grovt og visp mandelmasse, egg, appelsinsaften og -skallet luftig.

3

Bland mel og bakepulver og vend det inn i kakedeigen. Hell deigen i springformen og stek i ca. 35 minutter. La kaken avkjøles.

4

Topping

Rør sammen yoghurt og vaniljesukker, legg et generøst lag på toppen av kaken. Legg på de ristede mandelflakene og sikt melis over. Dekorer med appelsinskiver.