Flag

Sommerlig sitronkake med ostekrem

ca. 12 kakestykker
Enkel
40 minutter
Dekorer kaken som en vakker blomstereng.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Kakebunnen kan fryses uten krem.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
125 gmykt smør eller margarin
100 gsukker
8 gDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klypesalt
1 tssitronekstrakt
3egg str. M
200 ghvetemel
16 gDr. Oetker Bakepulver
ca. 2 ssmelk
Mascarpone- og Kesam® krem
250 gmascarpone
250 gmager Kesam® naturell
50 gsukker
8 gDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 sssitronsaft
Dekorasjon
ca. 250 gjordbær , bringebær og blåbær
littsitronmelisse og mynteblader
ca. 25 gpistasjnøtter hakkede

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Ha bakepapir i en springform (ø 26 cm) og forvarm stekeovnen.

Over- og undervarme: ca. 180 °C

Varmluft: ca. 160 °C

2

kakebunn

Rør smøret glatt i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukker, vaniljesukker, salt og sitronekstrakt gradvis under omrøring til det blir en jevn blanding. Rør inn ett og ett egg, og pisk på høyeste nivå i ca. 1/2 minutt mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver og rør det vekselvis inn med melken i to omganger på middels hastighet. 

Hell røren i springformen og glatt den ut. Sett formen på rist i nedre tredjedel av ovnen. 

Løsne og fjern springformen. Legg kaken med bakepapiret på et rist og la den avkjøles. Snu kaken, fjern bakepapiret og vend den tilbake.

Steketid: 25 Minutter

3

Mascarpone- og Kesam® krem

Legg kakebunnen på et fat. Rør sammen mascarpone, Kesam®, sukker, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle og fordel så kremen utover kaken.

4

Dekorasjon

Skyll og tørk bærene og del de i passende biter om nødvendig. Skjær ut noe hakk på toppen av jordbærene så de ligner tulipaner. Vask og tørk urtene. 

Lag en blomstereng med frukt, urter og pistasjnøtter, og server den gjerne med en gang. Kaken kan også stå i kjøleskap en stund før servering, men jo lenger den står jo større fare er det for at jordbærene fargen den hvite kremen rød.

Oppskriftstips

  • Kakebunnen kan fryses uten krem.