
Svensk surmelksbrød
1 brød
Enkel
120 minutter
2 mindre eller 1 stort formbrød
Ingredienser
Slik gjør du
Brøddeig
2,5 dl
hvetemel
2,5 dl
siktet rugmel
2,5 dl
grovt rugmel
5 dl
surmelk
2 dl
mørk sirup
2 ss
1 ts
anis
1 ts
fennikler
1 ts
kumin
1 ts
salt
Se produkter
Tilberedelse :
120 minutter
1
Tilberedning
Sett ovnen på 160 grader. Bland alle ingrediensene til en jevn deig, den skal være løsere enn en vanlig deig.
2
Ha deigen over i en smurt og melet form. Stek i 70-90 min. på 160 grader.
Oppskriftstips
Krydderet kan man variere etter smak. En annen variasjon er å ta 1½ dl mindre surmelk og erstatte med f.eks. 1½ dl rørte tyttebær eller andre bær. Man kan også tilsette linfrø eller andre frø.
Tips
Tips: Krydderet kan man variere etter smak. En annen variasjon er å ta 1½ dl mindre surmelk og erstatte med f.eks. 1½ dl rørte tyttebær eller andre bær. Man kan også tilsette linfrø eller andre frø.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Kringle med valnøtter og kanel![]()

135 MinEnkel
Kringle med valnøtter og kanel
135 MinEnkel
Kringle med valnøtter og kanel
Enkel deig til pinnebrød![]()

15 MinEnkel
Enkel deig til pinnebrød
15 MinEnkel
Enkel deig til pinnebrød
Enkle mini calzones![]()

80 MinEnkel
Enkle mini calzones
80 MinEnkel
Enkle mini calzones
Brytebrød med ost og hvitløk![]()

75 MinEnkel
Brytebrød med ost og hvitløk
75 MinEnkel
Brytebrød med ost og hvitløk
Raske pølsehorn![]()

50 MinEnkel
Raske pølsehorn
50 MinEnkel
Raske pølsehorn
Focaccia med rosmarin og enkel surdeig![]()

155 MinEnkel
Focaccia med rosmarin og enkel surdeig
155 MinEnkel
Focaccia med rosmarin og enkel surdeig
Følg Dr. Oetker på sosiale medier