Flag

Svensk surmelksbrød

1 brød
Enkel
120 minutter
2 mindre eller 1 stort formbrød
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Krydderet kan man variere etter smak. En annen variasjon er å ta 1½ dl mindre surmelk og erstatte med f.eks. 1½ dl rørte tyttebær eller andre bær. Man kan også tilsette linfrø eller andre frø.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Brøddeig
2,5 dlhvetemel
2,5 dlsiktet rugmel
2,5 dlgrovt rugmel
5 dlsurmelk
2 dlmørk sirup
2 ssDr. Oetker Natron
1 tsanis
1 tsfennikler
1 tskumin
1 tssalt

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
1

Tilberedning

Sett ovnen på 160 grader. Bland alle ingrediensene til en jevn deig, den skal være løsere enn en vanlig deig.

2

Ha deigen over i en smurt og melet form. Stek i 70-90 min. på 160 grader.

Oppskriftstips

  • Krydderet kan man variere etter smak. En annen variasjon er å ta 1½ dl mindre surmelk og erstatte med f.eks. 1½ dl rørte tyttebær eller andre bær. Man kan også tilsette linfrø eller andre frø.