Bløtkake med ananas

Med ristede mandelflak og rosedekor.

ca. 10 - 12 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bløtkake med ananas

Sukkerbrød:

5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll og dekor:

hermetisk ananas
7 dl Q-Meieriene kremfløte
ca. 1 - 2 pakker Dr. Oetker Cream Fix
Dr. Oetker Sukkerroser
1 pose Dr. Oetker mandelflak med skall (200 gram)

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend det forsiktig inn i eggedosisen. 

Kle bunnen av en springform (Ø 24 cm) med bakepapir og hell røren i formen. 

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. 

Skjær rundt kanten av formen når kaken er avkjølt. Ta av formen og fjern bakepapiret. 

2

Fyll og dekor

Rist mandelflakene gylne i en tørr stekepanne eller i stekeovnen på et stekebrett med bakepapir.

Del kakebunnen i tre deler. Pisk kremfløten med sukker og  tilsett Cream fix. Pass på å ikke piske for lenge. Ta av ca. 1/3 del av kremen (brukes til å stryke på kaken og til dekor). 

Dynk med litt ananas-saft og legg på hakket ananas på kakebunnen. Ha på pisket kremfløte og stryk jevnt utover. Gjenta på neste lag. Legg på siste bunn og stryk på krem jevnt rundt kanten og på toppen av kaken. 

Ta de ristede mandlene i håndflaten og trykk de forsiktig på siden rundt hele kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og dekorer kaken med kremtopper og roser og blader. 
 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei