Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Bursdagskake

I langpanne

10 - 12 kakestykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bursdagskake

Kakebunn:

250 g mykt smør (romtemperert)
2 dl sukker
2 egg , romtemperert
3 dl hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ss Dr. Oetker Vanilla Paste
1 dl melk + 1 dl til dynking etter avkjøling

Frosting:

250 g melis
225 g usaltet smør , mykt
200 g kremost
1 ss Dr. Oetker Vanilla Paste

Dekor:

1 pakke Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger
Dr. Oetker Strøssel Mix

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning kakebunn

Sett stekeovnen på 175°C. Smør en langpanne ca. 20x30cm og ha i litt mel som ristes ut i pannen.

Pisk smør, vanilla paste og sukker med en håndmikser til en hvit og luftig masse. Tilsett egg og pisk godt. Bland bakepulver i melet og bland det i deigen vekselvis med melken. Hell blandingen i langpannen og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Sett til avkjøling. For ekstra høyde på kaken, repeter bakingen og ha flere lag.

2

Tilberedning frosting

Bland sammen mykt smør og sukker med håndmikser på lav styrke, til det er mykt og luftig. Bland så inn kremost og vanilla paste til en myk konsistens.

3

Montering og dekorering

Dynk kaken med melk. Farg baller av fondant med konditorfarger, press dem lett flate og form til ballonger. Dekk kaken med frosting, og lag en dekorativ bord med en sprøytepose. Dekorer med ballonger på toppen, og ta strøssel på sidene av kaken. Form evt. årstall på toppen.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.