Hjemmelaget gelégodteri med sitronsmak

Glad i gelégodteri? Prøv denne enkle oppskriften på hjemmelaget gelégodteri som smaker både søtt og syrlig.

20 - 30 stykker

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hjemmelaget gelégodteri med sitronsmak

Gelégodteri:

10 Dr. Oetker Gelatinblader
150 g vann
300 g sukker
70 g Dr. Oetker Flytende glukose
2 ts sitronekstrakt
2 ts sitronsyre
2 ts Dr. Oetker Gul Konditorfarge
1 ss nøytral olje

preparation

Tilberedning

Gelégodteri

Ha vann, sukker, flytende glukose, sitronekstrakt, sitronsyre og gul konditorfarge i en kjele. Sett på middels varme og varm opp blandingen under jevnlig omrøring i 10 minutter, de siste par minuttene skal blandingen koke. Ta massen av varmen og la den avkjøles til ca. 80 °C.  Bruk et termometer for å måle temperaturen.

Legg gelatinbladene i kaldt vann mens massen avkjøles litt.

Kryst gelatinbladene og løs de opp sukkerlaken. Rør det godt sammen.

Smør en form (20 x 20 cm) med smaksnøytral olje og hell blandingen i formen. Sett gelégodteri i kjøleskap noen timer til det har satt seg.

Like før servering deles gelégodteriet i terninger og rulles i sukker (Gelégodteriet begynner å væske/ blir fuktig om det står for lenge i sukker)

Tips

Rull gelégodteriet i maizena i stedet for sukker. På denne måten tørker sidene ut slik at de ikke klistrer seg sammen.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei