Hvordan lage tertebunn

Denne mørdeigsoppskriften er enkel og rask å lage.

1 porsjon

Middels 15 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Hvordan lage tertebunn

Mørdeig:

175 g hvetemel
25 g sukker
75 g usaltet smør (delt i små terninger)
1 eggeplomme
ca. 15 - 30 ml vann (1-2 ss)

preparation

Tilberedning

1

Sikt hvetemelet i en bolle og bland inn sukkeret. Ha i smørterningene og kna det sammen til det er blandet, og deigen har en konsistens som brødsmuler.

Tilsett eggeplommen og bland den inn. Samle deigen med hendene og press den sammen til en klump. Tilsett 1-2 ss kaldt vann om deigen er for tørr til å samles. Ha litt mel på benken og kna deigen forsiktig sammen, prøv å ikke kna for mye.

Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap for hvile og avkjøling i 30 minutter. Tertebunnen er så klar til bruk.

2

Forvarme stekeovnen på  200°C over- og undervarme eller 180°C varmluft.
Bruk gjerne en terteform ø 20 cm med løs bunn.

Kjevle ut deigen på en lett melet flate og løft den forsiktig over i tertebunnen.  Fjern overflødig deig langs kanten. Legg bakepapir over deigen og fyll den med bakebønner (eventuelt tørkede bønner eller ris). Stek bunnen i 20 minutter, fjern så bønner og papir og stek bunnen videre i fem minutter til den får en lekker gylden farge.

Tips 1

Deigen kan også lages i en kjøkkenmaskin. Ha mel og sukker i bollen og pulser litt for å blande det. Ha i smørterningene og pulser til smøret er blandet inn. Tilsett eggeplommen og 1 ss kaldt vann og pulser til deigen begynner å samle seg. Ha den så på en lett melet flate og kna den raskt sammen før den pakkes inn i plastfolie og legges i kjøleskap.

Tips 2

Ønsker du lage en sjokoladebunn erstattes 25 gram av hvetemelet med 25 gram Dr. Oetker Bakekakao.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei