Juleostekake med gløgg

Denne ostekaken er den perfekte desserten i julen.

ca. 8 kakestykker

Enkel 90 minutter

Leter du etter en dessert til julen? Prøv denne julete ostekaken med pepperkakebunn og ostelag med smak av gløgg og kirsebær. Kaken kan enkelt lages på forhånd.

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Juleostekake med gløgg

Pepperkakebunn:

200 g pepperkaker
85 g hvit sjokolade (hakket)

Ostekrem med gløgg og kirsebær:

4 Dr. Oetker Gelatinblader
150 g philadelphiaost
200 g kirsebærsaus
2,5 dl Q-Meieriene kremfløte
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
1 dl ublandet gløgg
0,5 - 1 ts romaroma etter ønske

Ostekrem med hvit sjokolade:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
2 dl Q-Meieriene kremfløte (piskes til krem)
100 g philadelphiaost
130 g hvit sjokolade (hakket)
0,5 dl Q-Meieriene kremfløte (til å smelte sjokoladen i)
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Gløggelé:

2 Dr. Oetker Gelatinblader
0,5 dl vann
1,5 dl ublandet gløgg

Dekorasjon:

1 dl Q-Meieriene kremfløte
0,5 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
ca. 3 - 4 kvister frisk rosmarin og friske fikener
4 pepperkaker
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

preparation

Tilberedning

1

Pepperkakebunn

Kle bunnen av en springform (ø 20 cm) med bakepapir og legg kakeplast langs kanten.

Smelt den hvite sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Knus pepperkakene fint i en foodprocessor og rør det sammen med den smeltede sjokoladen. Hell pepperkakemassen i springformen og press det ned i et jevnt lag så hele bunnen er dekket. La litt av pepperkakemassen danne en ujevn kant langs springformen, ca. 1-2 cm høyt. Sett bunnen i kjøleskap mens neste lag tilberedes.

2

Ostekrem med gløgg og kirsebær

Legg gelatinen i bløt i rikelig med kaldt vann. Legg de ett og ett i vannet slik at de ikke klistrer seg sammen.

Pisk sammen kremost og kirsebærsaus. Om du ikke ønsker biter av kirsebær i kremen kan sausen kjøres jevn med en stavmikser, eventuelt kan bærene siles av.

I en annen bolle piskes fløten og vaniljepasta til en myk krem.

Ha gløgg og romaroma i en liten kjele og varm det opp til det ryker. Ta kjelen av varmen. Kryst ut vannet av gelatinen og legg den i kjelen, rør rundt til alt er løst seg opp.

Bland et par skjeer ostekrem i den varme smeltede gelatinen. Hell det over i resten av ostekremen og vend det sammen. Vend så forsiktig den piskede kremen i ostekremen til det er en jevn masse. Hell ostekremen over pepperkakebunnen og bank formen lett mot benkeplaten så overflaten blir jevn. La kaken sette seg i kjøleskap i ca. 1-2 timer før neste lag lages.

3

Ostekrem med hvit sjokolade

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter. 

Pisk 2 dl fløte til en myk krem. I en annen bolle piskes kremosten så den blir glatt uten klumper.

Ha hakket hvit sjokolade, 1/2 dl fløte og vaniljepaste i en liten kjele og smelt det forsiktig sammen under omrøring. Når alt er smeltet og det er en jevn masse tas kjelen av varmen. Kryst ut vannet av gelatinen, legg den i kjelen og rør til alt er oppløst.

Tilsett den lune sjokoladeblandingen i den rørte kremosten i to omganger under pisking. Vend så forsiktig inn den myke kremen. Hell det forsiktig i springformen over laget med gløggostekrem. Fordel det jevnt utover med en spatel.

Sett kaken kjølig i 1-2 timer, til fyllet har satt seg.

4

Gløggelé

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter. 

Ha 1/2 dl vann i en liten kjele og varm det opp til det ryker. Slå av varmen, kryst ut vannet av gelatinen og smelt den i vannet. Tilsett gløggen og la geleen avkjøles til den er fingervarm. Hell så geleen forsiktig utover ostekaken. Bruk baksiden av en skje og hell i en tynn stråle slik at skjeen demper strålen og geleen ikke lager spor i ostelaget. Sett kaken kjølig i minst 30 minutter eller til geleen har stivnet helt.

5

Dekorasjon

Ha fløte og vaniljepaste i en bolle og pisk til krem. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp.

Sprøyt med sirkulære bevegelser en halvkrans av krem på den ene siden av kaken. Dekorer med friske rosmarinkvister, fikener delt i fire og pepperkaker. Til slutt legges Golden & Shiny Pearls på kaken. Kaken bør dekoreres like før servering.

Tips

Ostekaken kan med fordel lages dagen før og dekoreres rett før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei