Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mandel- og appelsinkake

Hjemmelaget som smaker.

1 springform

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mandel- og appelsinkake

Kakedeig:

300 g mandelmasse
3 egg
om 1 ss appelsinjuice (evt. saft fra en appelsin)
litt revet appelsinskall (finriv det oransje på skallet)
2 ss hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Topping:

3 dl naturell yoghurt (helst tyrkisk 10%)
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 pakke Dr. Oetker Mandelflak (50 gram)
litt melis
1 appelsin (skåret i tynne skiver)

preparation

Tilberedning

1

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme. Rist mandelflakene, og smør og strø springformen.

2

Riv mandelmassen grovt og visp mandelmasse, egg, appelsinsaften og -skallet luftig.

3

Bland mel og bakepulver og vend det inn i kakedeigen. Hell deigen i springformen og stek i ca. 35 minutter. La kaken avkjøles.

4

Topping

Rør sammen yoghurt og vaniljesukker, legg et generøst lag på toppen av kaken. Legg på de ristede mandelflakene og sikt melis over. Dekorer med appelsinskiver.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.