Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mandel- og appelsinkjeks

Disse smaker godt året rundt.

om 40 - 50 stykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mandel- og appelsinkjeks

Deig:

150 g smør
150 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
100 g hvetemel
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
0,5 pakker Dr. Oetker Appelsinskall
2 eggehviter str. M/L

Pynt:

Dr. Oetker Dekorskrift
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 180° C over- og undervarme.

2

Deigen

Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen. Rør hvetemel, mandler og appelsinskall inn i deigen. Pisk eggehvitene stive. Rør først halvparten av eggehviten inn i deigen og vend deretter forsiktig resten av eggehviten inn i deigen.

Sett deigen i små topper med to teskjeer på en bakeplate med bakepapir. Ha god avstand imellom da de flyter en del utover under steking.

Stek kjeksen i ca. 10- 15 minutter, til de er lysebrune i kanten.

3

Pynt

Avkjøl kakene på en bakerist og dekorer de med dekorskrift og strøssel. Oppbevares i en tett kakeboks.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.