Flag

Mandel- og appelsinkjeks

ca. 40 - 50 stykker
Enkel
60 minutter
Kjeks som er fine å gi bort i gave.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Kakene kan også tilsettes hakket sjokolade i stedet for appelsinskall.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
150 gsmør
150 gsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
100 ghvetemel
1 pakkeDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
0,5 pakkerDr. Oetker Appelsinskall
2eggehviter str. M/L
Pynt
Dr. Oetker Dekorskrift
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1

Sett stekeovnen på 180° C over- og undervarme.

2

Deigen

Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen. Rør hvetemel, mandler og appelsinskall inn i deigen. Pisk eggehvitene stive. Rør først halvparten av eggehviten inn i deigen og vend deretter forsiktig resten av eggehviten inn i deigen.


Sett deigen i små topper med to teskjeer på en bakeplate med bakepapir. Ha god avstand imellom da de flyter en del utover under steking.


Stek kjeksen i ca. 10- 15 minutter, til de er lysebrune i kanten.

3

Pynt

Avkjøl kakene på en bakerist og dekorer de med dekorskrift og strøssel. Oppbevares i en tett kakeboks.

Oppskriftstips

  • Kakene kan også tilsettes hakket sjokolade i stedet for appelsinskall.