Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mandelhorn med vaniljeremonce og eple

Sprø utenpå, myk og kremet på innsiden. Etter dansk oppskrift.

14 - 16 stykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mandelhorn med vaniljeremonce og eple

Gjærdeig:

225 g hvetemel
50 g malte mandler
2 ss sukker
1 klype salt
150 g smør i små terninger
1 dl skummet kulturmelk
20 g gjær
1 eggeplomme

Fyll:

100 g marsipan
50 g mykt smør
50 g rørsukker
1 Dr. Oetker Vaniljestang
1 eple

Pynt:

1 eggehvite
1 pakke Dr. Oetker Mandelflak (50g)
3 ss sukker

preparation

Tilberedning

1

Gjærdeig

Bland hvetemel, malte mandler, sukker og salt godt sammen i en stor bolle, og smuldre i smøret.

Lun kulturmelken i en gryte, og løs opp gjæren. Tilsett eggeplommen og rør til gjæren er helt oppløst.

Lag en fordypning i midten av melblandingen, og tilsett melkeblandingen. Samle deigen raskt, og sett den tildekket på et lunt sted til heving i 45-60 minutter.

2

Vaniljeremonce

Rør marsipan, smør, sukker og frøene fra en vaniljestang sammen i en skål. Skjær eplet i små biter.

3

Mandelhorn

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Del deigen i to porsjoner. Trill hver porsjon til en kule, og kjevle dem ut til sirkler (Ø 25cm). Del hver sirkel i 8 like store trekanter, og legg 2 ts krem og noen eplebiter på den brede enden av hver trekant. Rull trekantene sammen til horn, og klem endene litt sammen så ikke fyllet flyter ut.

4

Pynt

Legg mandelhornene med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir. Pensle dem med eggehvite, og dryss mandelflak og sukker over til slutt.

5

Stek hornene midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.