Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mandelvafler med jordbærkrem

Vafler med mandler og en frisk jordbærkrem

om 8 stykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mandelvafler med jordbærkrem

Jordbærkrem:

250 g jordbær
2 dl fløte
25 g sukker

Mandelvafler:

200 g malte mandler
3 eggehviter
125 g mykt smør
75 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 klype salt
3 eggeplommer
50 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
125 g rømme

preparation

Tilberedning

1

Jordbærkrem

Vask og rens jordbærene, legg noen til side som pynt på kakefatet. Mos jordbærene med en stavmikser sammen med sukkeret. Visp fløten til stiv krem, og vend forsiktig inn i jordbærmosen. Sett kremen i kjøleskap.

2

Mandelvafler

Visp eggehvitene helt stive, og sett til side0. Rør smøret mykt og smidig med en mikser. Ha i sukker, vaniljesukker og salt litt etter litt mens man mikser, helt til man har en fast masse. Tilsett eggeplommene en om gangen, mens man mikser på høyeste hastighet. Tilsett mel og bakepulver vekselvis med rømme på middels hastighet. Vend til slutt inn de vispede eggehvitene.

3

Forvarm og smør vaffeljernet. Stek vaflene gylne, og legg på rist for avkjøling.

4

Før servering

Fordel jordbærkremen på vaflene med skje eller sprøytepose, og dekorer med jordbærene som var lagt til side. Dryss eventuelt med litt melis.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.