Viktig informasjon:

Dr. Oetker tilbakekaller produktet Choco Roses og Pink Roses grunnet spor av mandler.

Les mer

Morsdagskake

En saftig sjokoladekake med mascarponekrem og kaffesirup

ca. 12 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Morsdagskake

Kakebunn:

6 egg
425 g sukker
300 g smør evt. margarin
300 g hvetemel
50 g Dr. Oetker Bakekakao
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver

Sjoko-mascarponekrem:

35 g Dr. Oetker Bakekakao
80 g melis
250 g mascarpone
3 dl Q-Meieriene kremfløte
1 Dr. Oetker Vaniljestang

Kaffesirup:

1 dl sterk kaffe
100 g sukker

Dekorasjon:

2 dl Q-Meieriene kremfløte
1/2 pk Dr. Oetker Cream Fix
litt sjokolade revet
Dr. Oetker Sjokoladebokstaver og -tall

preparation

Tilberedning

1

Kle to springformer (Ø 18-20 cm) med bakepapir. 
Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme, eventuelt varmluft.

2

Kakebunner

Smelt smøret og bland det med kakaopulveret. 

Pisk sukker og egg til eggedosis, og ha kakaosmøret i eggedosisen. Sikt så inn de tørre ingrediensen og rør sammen. 

Fordel røren i to like springformer kledd med bakepapir, Ø 18-20 cm, og stek kakebunnene i ca. 45-55 minutter.

Ta kakebunnene ut av formene og avkjøl de på rist. 

3

Sjoko-mascarponekrem

Sikt melis og kakao, og bland det sammen med mascarpone, frøene i vaniljestangen og 3 ss av kremfløten, slik at du får blandet alt sammen til en glatt masse. Ikke rør for mye, bruk gjerne en håndvisp. 

Tilsett resten av kremfløten og pisk opp til krem (bruk en mikser). Dette går fort så pass på at du ikke overpisker, da blir kremen kornete. 

4

Kaffesirup

Rør ut sukkeret i varm kaffe til det er helt oppløst.

5

Montering og dekorering

Skjær toppene av kakebunnene og del dem i to. Monter kaken på fatet kaken skal serveres. 

Dynk første del av bunnen godt med kaffesirup og legg på et lag krem. Legg på en ny bunn, dynk godt og stryk ut et nytt lag krem. Gjenta. Dynk gjerne toppen, før hele kaken strykes opp med resten av kremen. Sett kaken kjølig.

Pisk kremfløte sammen med 1/2 pose Cream Fix og ha i en sprøytepose. Sprøyt små topper med kremfløte på toppen. Riv sjokolade med en skarp kniv og legg sjokoladespon på hver kremtopp. Dekorer med sjokoladebokstaver og tall.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei