Opp ned plommekake

Nyt sesongens plommer i en god kake.

ca. 10 - 12 porsjoner

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Opp ned plommekake

Springform (20cm):

Til springformen:

50 g mykt smør til formen
40 g rørsukker til formen

Kakedeig:

4 plommer , mellomstore
200 g mykt smør
200 g rørsukker (lyst)
3 egg str. M/L
175 g hvetemel
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
100 g mandelmel
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
0,25 knivsodd salt
2 ss kokende vann

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Sett stekovnen på 180 °C. Smør springformen med litt av det myke smøret, resten av de 50 gr legges i små klatter i bunn av springformen. Dryss 40 gram sukker over smøret i bunnen.

2

eneFjern plommesten ved å skjære plommen hele veien rundt og vri de to halvdelene fra hverandre. Skjær plommene i tynne båter.

3

Kakedeig

Pisk sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg og pisk i minst 1-2 minutter for hvert egg slik at deigen blir lett og luftig.

4

Vend i siktet hvetemel og bakepulver, tilsett mandelmel, vaniljesukker, salt og vann og rør til deigen er jevn.

5

Fordel plommene i springformen og hell deigen over. Kaken stekes i 50- 60 minutter.

6

La plommekaken avkjøles i formen på en bakerist til den er lun. Kaken tas enklest ut av formen ved å legge den på et fat (med bunnen opp), fjerne ringen og lirke bunnen forsiktig av.

7

Kaken serveres med pisket krem eller crème fraîche.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei