Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Opp ned plommekake

Hjemmelaget som gleder

om 10 - 12 porsjoner

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Opp ned plommekake

Springform (20cm):

Til springformen:

50 g mykt smør til formen
40 g rørsukker til formen

Kakedeig:

4 plommer , mellomstore
200 g mykt smør
200 g rørsukker (lyst)
3 egg str. M/L
175 g hvetemel
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
100 g mandelmel
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
0,25 knivsegg salt
2 ss kokende vann

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Sett stekovnen på 180 °C. Smør springformen med litt av det myke smøret, resten av de 50 gr legges i små klatter i bunn av springformen. Dryss 40 gram sukker over smøret i bunnen.

2

eneFjern plommesten ved å skjære plommen hele veien rundt og vri de to halvdelene fra hverandre. Skjær plommene i tynne båter.

3

Kakedeig

Pisk sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg og pisk i minst 1-2 minutter for hvert egg slik at deigen blir lett og luftig.

4

Vend i siktet hvetemel og bakepulver, tilsett mandelmel, vaniljesukker, salt og vann og rør til deigen er jevn.

5

Fordel plommene i springformen og hell deigen over. Kaken stekes i 50- 60 minutter.

6

La plommekaken avkjøles i formen på en bakerist til den er lun. Kaken tas enklest ut av formen ved å legge den på et fat (med bunnen opp), fjerne ringen og lirke bunnen forsiktig av.

7

Kaken serveres med pisket krem eller crème fraîche.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.