Flag

Rullekake med vanilje- og sitronkrem

ca. 12 porsjoner
Middels
60 minutter
Denne oppskriften på rullekake har en nydelig krem med sitron.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Vanilje- og sitronkrem
200 gmykt smør
200 gmelis
2eggeplommer
revet sitronskall og saft fra 1 sitron
1Dr. Oetker Vaniljestang
0,5 dlfløte
Kakedeig
4egg
175 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
70 grismel
50 gpotetmel
2 tsDr. Oetker Bakepulver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
1

Vanilje- og sitronkrem

Visp smør, melis, eggeplommer og sitronskall sammen i en skål. Tilsett frøene fra vaniljestangen. Visp inn fløten litt om gangen, og visp til kremen samler seg. Tilsett sitronsaft, og visp videre til kremen er myk og fin.

2

Kakedeig

Sett ovnen på 200°C. Visp egg, sukker og vaniljesukker skummende hvitt. Bland rismel, potetmel og bakepulver i en skål. Vend forsiktig de tørre ingrediensene inn i eggemassen. Fordel deigen i en langpanne med bakepapir (30x40cm).

3

Stek kakebunnen i ca. 10-12 minutter til den er gylden og helt gjennomstekt. Når kaken taes ut av ovnen, dryss med litt sukker og hvelv over på et nytt bakepapir, slik at sukkersiden vender ned. Trekk forsiktig det øverste bakepapiret av kakebunnen. Rull kaken forsiktig sammen med bakepapiret den ligger på, og la kaken avkjøles til den er blitt lun.


Smør bunnen med vanilje- og sitronkremen, og rull den sammen til en rullekake. Pakk kaken inn i plastfolie, og legg i kjøleskapet til den skal serveres. Dryss med litt melis før servering.