Rullekake med vanilje- og sitronkrem

Denne oppskriften på rullekake har en nydelig krem med sitron.

ca. 12 porsjoner

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Rullekake med vanilje- og sitronkrem

Vanilje- og sitronkrem:

200 g mykt smør
200 g melis
2 eggeplommer
revet sitronskall og saft fra 1 sitron
1 Dr. Oetker Vaniljestang
0,5 dl fløte

Kakedeig:

4 egg
175 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
70 g rismel
50 g potetmel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver

preparation

Tilberedning

1

Vanilje- og sitronkrem

Visp smør, melis, eggeplommer og sitronskall sammen i en skål. Tilsett frøene fra vaniljestangen. Visp inn fløten litt om gangen, og visp til kremen samler seg. Tilsett sitronsaft, og visp videre til kremen er myk og fin.

2

Kakedeig

Sett ovnen på 200°C. Visp egg, sukker og vaniljesukker skummende hvitt. Bland rismel, potetmel og bakepulver i en skål. Vend forsiktig de tørre ingrediensene inn i eggemassen. Fordel deigen i en langpanne med bakepapir (30x40cm).

3

Stek kakebunnen i ca. 10-12 minutter til den er gylden og helt gjennomstekt. Når kaken taes ut av ovnen, dryss med litt sukker og hvelv over på et nytt bakepapir, slik at sukkersiden vender ned. Trekk forsiktig det øverste bakepapiret av kakebunnen. Rull kaken forsiktig sammen med bakepapiret den ligger på, og la kaken avkjøles til den er blitt lun.

Smør bunnen med vanilje- og sitronkremen, og rull den sammen til en rullekake. Pakk kaken inn i plastfolie, og legg i kjøleskapet til den skal serveres. Dryss med litt melis før servering.

Næringsinnhold for oppskriften Rullekake med vanilje- og sitronkrem

Pr. 100g Per 100 g / ml
Energy 0 kJ
0 kcal
0 kJ
0 kcal
Fat 0.06 g 0.10 g
Carbohydrate 0.06 g 0.10 g
Protein 0.06 g 0.10 g
Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei