Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Rullekake med vanilje- og sitronkrem

Denne oppskriften på rullekake har en nydelig krem med sitron.

om 12 porsjoner

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Rullekake med vanilje- og sitronkrem

Vanilje- og sitronkrem:

200 g mykt smør
200 g melis
2 eggeplommer
revet sitronskall og saft fra 1 sitron
1 Dr. Oetker Vaniljestang
0,5 dl fløte

Kakedeig:

4 egg
175 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
70 g rismel
50 g potetmel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver

preparation

Tilberedning

1

Vanilje- og sitronkrem

Visp smør, melis, eggeplommer og sitronskall sammen i en skål. Tilsett frøene fra vaniljestangen. Visp inn fløten litt om gangen, og visp til kremen samler seg. Tilsett sitronsaft, og visp videre til kremen er myk og fin.

2

Kakedeig

Sett ovnen på 200°C. Visp egg, sukker og vaniljesukker skummende hvitt. Bland rismel, potetmel og bakepulver i en skål. Vend forsiktig de tørre ingrediensene inn i eggemassen. Fordel deigen i en langpanne med bakepapir (30x40cm).

3

Stek kakebunnen i ca. 10-12 minutter til den er gylden og helt gjennomstekt. Når kaken taes ut av ovnen, dryss med litt sukker og hvelv over på et nytt bakepapir, slik at sukkersiden vender ned. Trekk forsiktig det øverste bakepapiret av kakebunnen. Rull kaken forsiktig sammen med bakepapiret den ligger på, og la kaken avkjøles til den er blitt lun.

Smør bunnen med vanilje- og sitronkremen, og rull den sammen til en rullekake. Pakk kaken inn i plastfolie, og legg i kjøleskapet til den skal serveres. Dryss med litt melis før servering.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.