Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sitronmåne

- Hjemmelaget som gleder

om 1 springform

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sitronmåne

Ingredienser:

150 g smør
2 dl sukker
revet sitronskall fra en vasket sitron
2 egg
4 ss sitronsaft
Dr. Oetker Hakkede Mandler (1 pose, 50 gram)
2,5 dl hvetemel
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
0,5 dl melk

Glasur:

3 dl melis
Dr. Oetker Konditorfarger - gul
om 3 ss sitronsaft

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Rør smør, sukker og sitronskall mykt og smidig. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør i mandler og sitronsaft.

2

Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og vend det forsiktig inn i røren sammen med melken.

3

Hell røren i en smurt springform, ca 22 cm diameter. Stek i ca. 45 minutter på 175 °C.

4

Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig, steketiden varierer på ulike ovner. La kaken avkjøle under et kjøkkenhåndkle.

5

Glasur

Rør sammen melis, sitronsaft og konditorfarge til en smidig glasur. Del kaken i to og legg på glasuren på begge halvdelene.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.