Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade

De fleste lar seg friste av denne!

ca. 24 springform

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade

Kakebunn:

400 g hvetemel
250 g sukker
100 g rørsukker
50 g Dr. Oetker Bakekakao
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Natron
0,5 ts salt
3 egg str. M/L
1,5 dl fløte
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
175 g smør
1,25 dl nøytral olje
3 dl kaldt vann

Fyll:

250 g Center orginal sjokolade fra Cloetta (3-4 ruller)
0,5 dl fløte

Sjokoladetrekk:

250 g mørk sjokolade (min. 55% kakao)
2,5 dl fløte

Dekorasjon:

Dr. Oetker Chocolate Stars
Dr. Oetker Cupcake Daisies

preparation

Tilberedning

1

Sett ovnen på 180 °C over- og undervarme og smør kakeformen.

2

Kakebunn

Bland mel, sukker, rørsukker, kakao, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.

Pisk egg og fløte sammen i en annen bolle. Smelt smøret og la det avkjøles litt før olje og vann tilsettes. Pisk godt sammen.

Hell eggeblandingen og smørblandingen i en kjøkkenmaskin og tilsett deretter melblandingen. Rør til det er godt blandet sammen.

Hell deigen i den smurte formen og stek kaken i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en bakepinne om kaken er gjennomstekt.

La kaken avkjøle i formen i ca. 15 minutter og sett den så til avkjøling på en bakerist.

3

Fyll

Hakk Centersjokoladene fint og ha dem i en bolle. Varm opp fløten til rett under kokepunktet, og hell den over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør deretter massen godt sammen, og sett den kjølig. Når du skal bruke fyllet pisker du det godt, slik at det blir lett og luftig.

4

Sjokoladetrekk

Hakk den mørke sjokoladen og ha den i en skål. Varm opp fløten til rett under kokepunktet og hell fløten over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør deretter massen godt sammen og sett den til avkjøling på kjøkkenbenken til neste dag.

5

Pynt

Del kaken i to lag. Fordel fyllet med Centersjokoladen på det nederste laget, og legg det andre oppå. Til slutt glaseres kaken med sjokoladretrekket, og pyntes med blomster og stjerner.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei