Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade

De fleste lar seg friste av denne.

om 24 springform

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade

Kakebunn:

400 g hvetemel
250 g sukker
100 g rørsukker
50 g Dr. Oetker Bakekakao
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Natron
0,5 ts salt
3 egg str. M/L
1,5 dl fløte
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
175 g smør
1,25 dl nøytral olje
3 dl kaldt vann

Fyll:

250 g Center orginal sjokolade fra Cloetta (3-4 ruller)
0,5 dl fløte

Sjokoladetrekk:

250 g mørk sjokolade (min. 55% kakao)
2,5 dl fløte

Dekorasjon:

Dr. Oetker Chocolate Stars
Dr. Oetker Cupcake Daisies

preparation

Tilberedning

1

Sett ovnen på 180 °C over- og undervarme og smør kakeformen.

2

Kakebunn

Bland mel, sukker, rørsukker, kakao, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.

Pisk egg og fløte sammen i en annen bolle. Smelt smøret og la det avkjøles litt før olje og vann tilsettes. Pisk godt sammen.

Hell eggeblandingen og smørblandingen i en kjøkkenmaskin og tilsett deretter melblandingen. Rør til det er godt blandet sammen.

Hell deigen i den smurte formen og stek kaken i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en bakepinne om kaken er gjennomstekt.

La kaken avkjøle i formen i ca. 15 minutter og sett den så til avkjøling på en bakerist.

3

Fyll

Hakk Centersjokoladene fint og ha dem i en bolle. Varm opp fløten til rett under kokepunktet, og hell den over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør deretter massen godt sammen, og sett den kjølig. Når du skal bruke fyllet pisker du det godt, slik at det blir lett og luftig.

4

Sjokoladetrekk

Hakk den mørke sjokoladen og ha den i en skål. Varm opp fløten til rett under kokepunktet og hell fløten over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør deretter massen godt sammen og sett den til avkjøling på kjøkkenbenken til neste dag.

5

Pynt

Del kaken i to lag. Fordel fyllet med Centersjokoladen på det nederste laget, og legg det andre oppå. Til slutt glaseres kaken med sjokoladretrekket, og pyntes med blomster og stjerner.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.