Flag

Sjokoladekake med knasende peppermynte-smørkrem

8 stykker
Middels
80 minutter
Lekre porsjonskaker som vil imponere gjestene!
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sjokoladekake
230 gsmør
225 gmørk sjokolade , hakket grovt
300 gsukker
100 gbrunt farin
4egg , romtemperert
2 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
0,5 tssalt
215 ghvetemel
25 gDr. Oetker Bakekakao
Peppermynte-smørkrem
230 gmykt smør
480 gmelis
0,6 dlmelk
2 tspeppermynteolje
littDr. Oetker Grønn Konditorfarge
4 sskakaonibs
Dekor
3 pakkerDr. Oetker Kakaoroser

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Kakaoroser
1

Tilberedning

Smelt smør og sjokolade i en skål over vannbad. La blandingen avkjøles i 10 minutter. Sett stekeovnen på 170 °C over- og undervarme. Kle en bakeform (20 cm x 24 cm) med bakepapir, og sett den tilside.

2

Rør sukker og brun farin sammen med det smeltede smøret og sjokoladen. Tilsett eggene ett og ett av gangen. Hvert egg røres godt inn før det neste tilsettes. Tilsett vaniljeekstrakt og salt. Vend mel og kakao forsiktig inn i deigen, og rør den helt glatt. Fordel deigen i bakeformen, og stek kaken i ca. 30- 35 minutter.

3

Avkjøl kaken i bakeformen på en bakerist i ca. 15 minutter. Vend deretter kaken ut av formen på risten. Sett kaken kaldt, og la den avkjøles helt. Når den er kald stikkes 8 runde kaker ut med en 8- 10 cm rund metallutstikker. Plasser kakene på bakerist, og sett de kaldt igjen. Lag smørkremen mens kakene står kaldt.

4

Smørkrem

Rør mykt smør, melis, melk, peppermynteolje og grønn konditorfarge sammen i en bolle. Kremen skal ha en frisk pastellgrønn farge. Pisk kremen luftig i 5 minutter med en håndmikser. Vend forsiktig kakaonibs inn i smørkremen.

5

Ta ut kakene og dekk de med smørkremen. Bruk en liten palettkniv for å få det jevnt. Rett før servering pyntes kakene med kakaoroser og blader.