Sjokoladekake med knasende peppermynte-smørkrem

Lekre porsjonskaker som vil imponere gjestene!

8 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med knasende peppermynte-smørkrem

Sjokoladekake:

230 g smør
225 g mørk sjokolade , hakket grovt
300 g sukker
100 g brunt farin
4 egg , romtemperert
2 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
0,5 ts salt
215 g hvetemel
25 g Dr. Oetker Bakekakao

Peppermynte-smørkrem:

230 g mykt smør
480 g melis
0,6 dl melk
2 ts peppermynteolje
litt Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
4 ss kakaonibs

Dekor:

3 pakker Dr. Oetker Kakaoroser

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Smelt smør og sjokolade i en skål over vannbad. La blandingen avkjøles i 10 minutter. Sett stekeovnen på 170 °C over- og undervarme. Kle en bakeform (20 cm x 24 cm) med bakepapir, og sett den tilside.

2

Rør sukker og brun farin sammen med det smeltede smøret og sjokoladen. Tilsett eggene ett og ett av gangen. Hvert egg røres godt inn før det neste tilsettes. Tilsett vaniljeekstrakt og salt. Vend mel og kakao forsiktig inn i deigen, og rør den helt glatt. Fordel deigen i bakeformen, og stek kaken i ca. 30- 35 minutter.

3

Avkjøl kaken i bakeformen på en bakerist i ca. 15 minutter. Vend deretter kaken ut av formen på risten. Sett kaken kaldt, og la den avkjøles helt. Når den er kald stikkes 8 runde kaker ut med en 8- 10 cm rund metallutstikker. Plasser kakene på bakerist, og sett de kaldt igjen. Lag smørkremen mens kakene står kaldt.

4

Smørkrem

Rør mykt smør, melis, melk, peppermynteolje og grønn konditorfarge sammen i en bolle. Kremen skal ha en frisk pastellgrønn farge. Pisk kremen luftig i 5 minutter med en håndmikser. Vend forsiktig kakaonibs inn i smørkremen.

5

Ta ut kakene og dekk de med smørkremen. Bruk en liten palettkniv for å få det jevnt. Rett før servering pyntes kakene med kakaoroser og blader.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei