Flag

Suksessterte

ca. 16 - 20 porsjoner
Middels
90 minutter
Den klassiske med nøttebunn og gul krem
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
4eggehviter
150 gmelis
150 gmandler , malte
0,5 tsDr. Oetker Bakepulver
Krem
6eggeplommer
150 gsukker
2 dlfløte
2Dr. Oetker Vaniljestenger
150 gsmør (romtemperert meierismør)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljestenger
1

Kakebunn

Stivpisk eggehviten med melisen som has i litt etter litt. Vend inn malte mandler og bakepulver. 

Stekes i springform kledd med bakepapir ca. 26 cm. Stek på 175 grader varmluft, midt i oven i ca.30 min. 

PS. Blir det et lite sprøtt skall på toppen av bunnen kan det bare tas av. Bunnen kan gjerne fryses før kremen has på (lettere å håndtere). Legg bunnen med undersiden opp når kremen has på.

2

Krem

Bland eggeplommer, fløte, sukker og innholdet av vaniljestengene i en kjele, og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal så vidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. 
Avkjøl kremen på benken noen timer. Den kan også settes i kjøleskap til dagen etter. 

Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen). Kremen fordeles utover mandelbunnen (her er det brukt en sprøytepose og wilton 4b tyll) og dekorer med for eksempel sjokoladestrøssel. 

PS. Har kremen tendens til å skille seg, bare pisk videre! Den vil til slutt komme sammen.