Suksessterte

Den klassiske med nøttebunn og gul krem

ca. 16 - 20 porsjoner

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Suksessterte

Kakebunn:

4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler , malte
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver

Krem:

6 eggeplommer
150 g sukker
2 dl fløte
2 Dr. Oetker Vaniljestenger
150 g smør (romtemperert meierismør)

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Stivpisk eggehviten med melisen som has i litt etter litt. Vend inn malte mandler og bakepulver. 

Stekes i springform kledd med bakepapir ca. 26 cm. Stek på 175 grader varmluft, midt i oven i ca.30 min. 

PS. Blir det et lite sprøtt skall på toppen av bunnen kan det bare tas av. Bunnen kan gjerne fryses før kremen has på (lettere å håndtere). Legg bunnen med undersiden opp når kremen has på.

2

Krem

Bland eggeplommer, fløte, sukker og innholdet av vaniljestengene i en kjele, og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal så vidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. 
Avkjøl kremen på benken noen timer. Den kan også settes i kjøleskap til dagen etter. 

Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen). Kremen fordeles utover mandelbunnen (her er det brukt en sprøytepose og wilton 4b tyll) og dekorer med for eksempel sjokoladestrøssel. 

PS. Har kremen tendens til å skille seg, bare pisk videre! Den vil til slutt komme sammen.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei